Četvrtaši u Zagrebu i Hrvatskom zagorju

Početkom lipnja, učenici četvrtih razreda bili su na dvodnevnoj stručnoj ekskurziji u Zagrebu i Hrvatskom zagorju. U ta dva dana puno su toga naučili, posjetili brojna zanimljiva mjesta, družili se i odlično zabavili. ❤️

Priču o izletu donosi nam učiteljica Anita. ✨

Učenici i učiteljice Anita, Iva i Sanja  s velikim su uzbuđenjem iščekivali stručnu ekskurziju u Zagreb i Hrvatsko zagorje. Nikome nije bili teško rano ustati i krenuti iz Malinske prema glavnom gradu naše domovine.

Po dolasku u Zagreb  uslijedila je šetnja gradskom jezgrom gdje smo se upoznali s glavnim znamenitostima grada: Glavni željeznički Kolodvor, zgradu HNK, Trg Zrinjevac, Trg bana Josipa Jelačića s fontanom Manduševac, tržnicu Dolac i Kaptol na kojem se nalazi katedrala sv. Stjepana.

Posebno oduševljenje vidjelo se na licima učenika prilikom susreta s kostimiranim lokalnim vodičima  koji su nam pokazali glavne znamenitosti Gornjeg grada  glumeći likove kralja Bele IV, Magde Paprenjarke, Manduše i Matije Gupca. Nakon obilaska grada posjetili smo Muzej grada Zagreba.

Nakon ručka, slijedi šetnja do Tehničkog muzeja Nikole Tesle u kojem su učenici kroz istraživanja i zabavu saznali mnoge zanimljivosti o prijevoznim sredstvima, strojevima, različitim tehničkim napravama, energiji, vatri… Vrlo zanimljiv nam je bio geološki odjel s modelom rudnika u prirodnoj veličini.

Predvečer smo se smjestiti u hotel Zagi. Nakon večere, vidno uzbuđeni učenici su se spremili za odlazak na zajedničko druženje u disko.

Sljedećeg dana smo posjetili Park znanosti. Učenici su imali priliku na zabavan način pronaći odgovore iz područja  fizike, astronomije, geografije i psihologije   uz pomoć eksponata, koje je potrebno pokretati, svirati, mjeriti, osluškivati.

Nastavljamo vožnju prema Trakošćanu. Slijedi posjet dvorcu Trakošćan, jednom od najatraktivnijih i najbolje očuvanih dvoraca u Hrvatskoj kojeg okružuju zaštićena park šuma.

Uz prelijepe krajolike brežuljkastog kraja stigli smo i do Krapine, rodnog mjesta Ljudevita Gaja. Posjetili smo Muzej evolucije, moderan muzej krapinskog neandertalca. Nakon filma o načinu i uvjetima života neandertalca, prošetali  smo kroz povijest planeta Zemlje tijekom njene evolucije.

Nakon ručka u restoranu Preša s puno lijepih dojmova uputili smo se prema Malinskoj.

Galerija fotografija vodi vas kroz dva dana našeg druženja, učenja i zabave. ❤️

Anita Čemeljić – Karabaić

FOTOGALERIJA:

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Putopisi, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.