Generacija NOW: Eko strašilo mlađih robotičara

Naša se Škola i ove godine uključila u natjecanje pod nazivom Generacija Now koji provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cilj projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

Ovogodišnja tema natječaja bila je Zelene tehnologije. Naši učenici, Viktorija Turčić, Nika Cindrić, Fran Cindrić i Niko Mišković iz 3. b razreda sa svojim mentoricama Sanjom Špalj i Ivanom Mišković, predstavili su našu Školu sa izradom Eko strašila koje tjera neprijatelje iz polja.

U kategoriji od 1. do 4. razreda, naš tim osvojio je 7. mjesto od ukupno 21 projekta te smo nagrađeni financijskom donacijom koju možemo iskoristiti za dodatno unapređenje svojim radova ili kupnju dodatne opreme.

Čestitamo sudionicima natjecanja te se veselimo budućim sudjelovanjima.

Sanja Špalj

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Natjecanja, Projekti, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.