Ruksak (pun) kulture

Četvrta godina u kojoj smo odabrani za provođenje programa „Ruksak (pun) kulture“ Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske spojila nas je s glazbenicima Tomislavom Golubanom i Robertom Bašićem. Spomenuti dvojac provodi program Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe koji je u našoj školi izveden 10. lipnja za sve učenike razredne nastave.

Tomislav Goluban, virtuoz na usnoj harmonici i zaljubljenik u blues te dobitnik Porina, autor je programa koji izvodi uz pratnju samoukog gitarista i graditelja gitara Roberta Bašića. Radionica u 90 minuta učenike vodi kroz glazbenu povijest s naglaskom na blues, jazz i rock te usnu harmoniku i gitaru u svim njihovim izvedenim oblicima od primitivnih početaka do uključenja u struju. Uključivanje učenika tijekom izvedbe na vidjelo je iznjedrilo neke skrivene talente, a nagradna igra na samom kraju možda je početak neke nove glazbene priče jer zvuci darovanih usnih harmonika čuju se danima nakon gostovanja glazbenika u našoj školi.

Svi uključeni oduševljeni su radionicom te je zaključak da nam takvih kvalitetnih sadržaja iz područja glazbe nedostaje.

Simona Šamanić Ježabek

FOTOGALERIJA

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Glazba, Projekti, Video kutak, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.