Znanjem i slogom do pobjede

Još su jednom učenici četvrtih razreda naše Škole dokazali da su odlični prijatelji i kolege, da zajedničkom umnom i fizičkom snagom mogu postići sve što žele. ❤️

I ove godine, 5. lipnja, održao se Eko kviz, za sve učenike četvrtih razreda otočnih škola, u organizaciji Društva naša djeca iz Malog Lošinja i Udruge Put iz Labina. Prekrasan doček i ugodna atmosfera dočekala nas je u Osnovnoj školi Frane Petrića, u gradu Cresu, koja nam je bila domaćin. Uz učenike naše i creske škole, bili su tu još četvrtaši iz Malog Lošinja, Raba i Baške.

Ovogodišnja tema kviza bila je ” Izbjegavanje stvaranja otpada”. Naših se 17 učenika na tu temu izrazilo plakatom, pjesmom i motom, koje su sami osmislili i samouvjereno prezentirali svojim vršnjacima. Eko kviz se sastojao od dva dijela.

U prvom dijelu učenici su odmjeravali svoje snage u znanju o odvojenom prikupljanju otpada. Za to su se sa svojim učiteljicama pripremali od mjeseca travnja te su sigurno odgovarali na postavljena pitanja.

U drugom dijelu bilo je sportsko natjecanje ( potezanje konopa, skakanje u vreći, krumpir u žlici i odvojeno skupljanje otpada) u kojem su se posebno istaknuli i pobijedili u tri od četiri igre.

Zbrajanjem bodova iz prvog i drugog dijela kviza naši su četvrtaši proglašeni POBJEDNICIMA! Sreći i ponosu nije bilo kraja… U cijelom projektu pokazali su iznimno znanje, borbenost, kolegijalnost i poštovanje prema  ostalim sudionicima kviza.

Nakon proglašenja pobjednika, učenici su se okrijepili u školskoj kuhinji, a zatim krenuli u kratku šetnju gradom Cresom, uz neizostavno uživanje u sladoledu.

Bilo je ovo nezaboravno iskustvo, upravo onakvo kakvo smo željeli za kraj 4. razreda! ❤️

Ivana Mišković

FOTOGALERIJA

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Događanja, Natjecanja, Projekti, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.