Petaši na izletu u Istri

U petak 28. travnja učenici petih razreda bili su na izletu u Istri. Uživali su u ljepotama netaknute prirode i zanimljivostima prekrasnog otoka Veliki Brijun i šetnji osunčanim ulicama Pule, grada bogate kulturno-povijesne baštine.

Priču o izletu donosi nam Jana Šimić.

U petak 28. travnja u 6.30 okupili smo se na školskom igralištu, ukrcali u bus i krenuli prema Istri, na naš izlet na Brijune i u Pulu. Na izletu su nas pratile učiteljice Marija Mandekić, Marina Petrov i Ana Marija Šviderski-Jurinjak.

Uputili smo se prema Fažani gdje nas je dočekao brod za polazak na otok Veliki Brijun. Vožnja brodom bila je jako zanimljiva. Kada smo stigli na Brijune dočekao nas je vlakić kojim smo putovali po otoku, usput razgledavajući prekrasan krajolik i životinje.

Nakon Brijuna, vratili smo se u Fažanu gdje smo imali ručak, a nakon ručka krenuli smo prema prekrasnoj Puli. Razgledali smo pulsku arenu, prošetali ulicama Pule, a imali smo i slobodno vrijeme pa smo se zasladili sladoledom i kupili suvenire.

Nakon šetnje ukrcali smo se u bus i krenuli prema Malinskoj. Bili smo tužni što je izlet završio. Meni se izlet jako svidio. Svi se nadamo da ćemo uskoro opet krenuti zajedno na neke nove, prekrasne i zabavne izlete. ❤️

Jana Šimić, 5.b

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.