Predstavljanje Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir

Proljeće je, sve je bliže kraj školske godine i naši učenici osmih razreda sve intenzivnije razmišljaju o odabiru srednje škole koju će upisati. Kako bi dobili što više informacija iz prve ruke, u četvrtak 27. travnja su nam u posjet došli predstavnici Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir iz Krka.

Psihologinja Karmen Dunato Pavičić pozdravila je učenike i zajedno s nastavnicom Dariom Papa predstavila srednju školu te navela koji se programi mogu upisati na jesen. Novost je da ove godine nema programa ekonomist, već se povećava program opće gimnazije za jedan razredni odjel. Dakle, moguće je upisati sljedeće programe: opća gimnazija (dva razredna odjela), hotelijersko-turistički tehničar, ugostiteljstvo (kuhar i konobar) i  strojarstvo (automehatroničar i vodoinstalater). Svaki od programa je opisan i detaljnije prikazan učenicima.

Zatim je o ugostiteljskom programu (smjer konobar) nešto više rekla nastavnica ugostiteljskih predmeta Sandra Morožin. Približila je učenicima kako izgleda nastava koja se sastoji od praktičnog dijela i pohađanja nastave. Učenike je zanimalo što će reći naša bivša učenica Larissa Džebić koja je ispričala svoja iskustva s raznih natjecanja i opisala opuštenu atmosferu koja ih čeka ako se odluče za ovaj program. 

Učenici su pažljivo slušali i postavljali pitanja za programe koje planiraju upisati. Prilika kada mogu doći u školu biti će u četvrtak 18. svibnja kada će se održati dan otvorenih vrata za sve učenike i roditelje koji žele više znati o programima u našoj otočkoj srednjoj školi.

Pri kraju predavanja, prigodan video uradak učenika srednje škole približio je našim osmašima viziju skore budućnosti. Srednjoškolci su im svojim riječima i primjerima pružili pogled u život srednje škole i omogućili bili dijelom njihove svakodnevice. Zahvaljujemo im na tome!

Ivana Bonifačić

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Vijesti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.