Naši učenici u proljetnim eko akcijama

Proljeće u Dubašnici je, već tradicionalno, vrijeme kada naši učenici sudjeluju u različitim eko akcijama. Tako su i ove godine, tijekom mjeseca travnja, učenici mlađih razreda sadili cvijeće na rivi u Malinskoj, čistili plaže i sudjelovali u jednoj poučnoj eko radionici o važnosti očuvanja mora i podmorja. 💚

.

SADNJA CVIJEĆA

U petak 21. travnja, bilo je radno i veselo na obali u Malinskoj. Učenici 3. a razreda sudjelovali su u ekološko – edukativnoj terenskoj nastavi koju je organiziralo Komunalno društvo Dubašnica. Učenici su na nekoliko sati školske klupe, olovke i bilježnice zamijenili motikama i lopaticama da bi rivu učinili još ljepšom. Naučili su kako se sadi cvijeće, ali i što je cvijeću potrebno da bi bilo zdravo i lijepo cvjetalo. Nakon obavljenog posla imali smo piknik uz more, a nakon toga odradili i sat Tjelesne i zdravstvene kulture te smo igrama u kojima smo kombinirali brzinu i spretnost, ali i logičko razmišljanje i znanja iz Prirode i društva, obilježili Dan planeta Zemlje.

Drveće, zelenilo trave i šarenilo cvijeća daju svakom mjestu, gradu i dvorištu posebnu ljepotu i zato nam je jako drago što smo sudjelovali u ovoj akciji i tako dali svoj doprinos ljepšoj nam Dubašnici.

Mihaela Košić

ČETVRTAŠI U AKCIJI ČIŠĆENJA PLAŽA

Učenici četvrtih razreda, sa svojim učiteljicama Anitom i Ivom, sudjelovali su u akciji čišćenja plaža. Ova eko akcija organizirana je u suradnji sa tvrtkom Ponikve Krk, Komunalnim društvom Dubašnica i Interpretacijskim centrom maritimne baštine DUBoak.

Anita Čemljić-Karabaić

EKO RADIONICA – Kad more kaže hvala

Ponikve eko otok Krk  organizira svake godine edukativne radionice za predškolce i osnovnoškolce  pod sloganom Čuvajmo naš okoliš, more i podmorje,  pri čemu ne nedostaju ni akcije čišćenja okoliša, plaža i podmorja. Organizirali su edukativnu radionicu o razvrstavanju otpada i problematici plastike u morima. Njihovom su se pozivu odazvali učenici prvih i drugih razreda  u pratnji svojih učiteljica.

Na  samoj obali djelatnici Ponikvi pripremili su  učionicu na otvorenom i sat je mogao započeti. Učenici su bili vrlo aktivni i zainteresirani za nove  sadržaje.  Pokazali su puno znanja iz ekologije. Zato vjerujemo da  budućnost našeg otoka ostavljamo u sigurne ruke. Na kraju radionice dobili su zanimljive bojanke i vježbenice o čuvanju prirode koje će s veseljem ispuniti u školi.

Anamarija Čubranić

FOTOGALERIJA:

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Događanja, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.