Volontiram i ja

Ove školske godine, u sklopu projekta „Volontiram i ja“, školskom se volonterskom klubu pridružio veliki broj učenika koji imaju volje i želje pomagati drugima. U ovom su projektu učenici volonteri mogli iskusiti kako je to biti učitelj, pružiti pomoć u pisanju zadaća, osmišljavanju slobodnog vremena, pomoć u svakodnevnim školskim obvezama i međusobnim odnosima mlađih učenika. ❤️

Učenici 5. a, 5. b, 6. a, 6. b i 7. a razreda veliki su dio drugog polugodišta, prema unaprijed dogovorenom rasporedu posjećivali naše tri skupine produženog boravka i uz pomoć učiteljica pomagali učenicima kojima je to potrebno. Na taj su način ulagali svoj trud, znanje, vrijeme i vještine za dobrobit drugih učenika.

Volonterstvo je jedan od najsnažnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakom suvremenom društvu. Davanjem svog slobodnog vremena, znanja i iskustava, entuzijazma i energije, pojedinci značajno doprinose razvoju svoje zajednice i društva u cjelini. Volontiranje osnažuje i izgrađuje osjećaj solidarnosti.

Poticanje djece i mladih na volontiranje ima višestruku važnost, predstavlja izvor društvene energije za pomoć ranjivim skupinama, iskustveni je način odgoja djece i mladih za aktivnu građansku ulogu. Volonterstvo doprinosi razvoju samopoštovanja i vrijednih socijalnih vještina važnih za razvoj svakog pojedinca. Cilj je odgojno obrazovne ustanove promicanje vrijednosti koje se volontiranjem potiču, a to su sloboda izbora, razvoj osobnih potencijala, promocija i zaštita ljudskih prava, briga za održivi razvoj i interkulturalno učenje.

Volonteri su u zadnjim danima nastave okupljeni kako bi im od srca zahvalili na suradnji u ovoj školskoj godini te ih pozvali da se i iduće godine uključe u volonterske projekte. Ovakva pozitivna iskustva učenika mogu biti poticaj i ostalim zainteresiranim učenicima da se aktiviraju i pridruže našim budućim akcijama i projektima.

Matea Mrakovčić Kosić

FOTOGALERIJA:

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Projekti, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.