Svečano obilježen Dan Škole

Ovogodišnji je kraj svibnja u našoj školi vrlo svečan. Završena je gradnja nove učionice, namijenjene nastavi informatike,  preseljenje računala i opreme, bit će krajem nastavne godine. Dan Škole  proslavili smo uobičajeno svečano, s uzvanicima, roditeljima, našim umirovljenicima, dragim suradnicima …

Započeli smo programom u školskoj sportskoj dvorani, nastupom gimnastičara koje vodi učiteljica Ljiljana Karabaić. Izveli su krasne vježbe koje čine ovu plemenitu disciplinu, na gimnastičkim spravama i parteru. U spomenutoj su sekciji učenici od 4. do 8. razreda. Revijalna nogometna utakmica između osmaša  i pobjednika ovogodišnje Školske lige, 6. b razreda, zagrijala je sve učenike na tribinama i, srećom, završila neriješeno.

U glazbeno – scenskoj priredbi sudjelovali su učenici viših razreda, a kroz program nas je vodila učenica Laura Žužić iz 7.a. Naš je zbor, pod vodstvom učitelja Davora, otpjevao odu zavičaju, pod naslovom Zavičaju tebi. Istaknimo solistice; Moniku i Niku iz 7.a razreda i Katarinu i Mariju iz 8.a razreda.

Neizostavno su tu bili i stihovi poznatih hrvatskih pjesnika koje su govorile učenice 6. b razreda. I to Nazorovu Šuma spava, Lurda Kauzlarić, Vidrićeve Jutro i Pejzaž, Lucija Vrgoč i Julija Jurić te Rafaela Čargonja Jedno smo svi, Enesa Kiševića. Recital je popratila na glasoviru učenica 8.b, Daiana Manucharova, ruskom skladbom Snovi. Ona je ponovno pokazala svoj glazbeni dar kad je s Paulinom Kirinčić na violini, odsvirala Menuet. Učenica Sarah Stanković iz 6. a izvela je na glasoviru Bertinijevu Etudu.

Učiteljica Petrica Mrakovčić pripremila je s Anom Turčić i Ivanom Rošićem iz 7.b, jednočinku Ephrema Kishona, Pošteni nalaznik. Kishon piše o židovskom cjenjkanju i nadmudrivanju udovice i nalaznika oko mačke.

Središnji je dio svečanosti bila dodjela nagrada našim učenicima za osvojena prva mjesta na natjecanjima. Nagrade im je uručio načelnik Općine Robert Anton Kraljić koji se u svojoj riječi obratio posebno osmašima. Zaželio im je sve najbolje u daljem školovanju i posebno naglasio da budu pažljivi u odabiru svog budućeg poziva. Čestitku za Dan Škole uputio je svima i župnik Marin Dašek.

Na kraju svečanosti gosti su, u pratnji učiteljiica, razgledali vrlo lijepu izložbu likovnih radova učenika od 1. do 4. razreda i obišli  novu učionicu za informatiku.

Milena Žic

FOTOGALERIJA:

foto: Alenka Žužić

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Svečanosti, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.