Naši gosti – naši učenici

Kako to izgleda kada se učenik nađe na mjestu učitelja i treba nekoga poučavati vidjeli su i osjetili na svojoj koži dva osmaša iz naše Škole, a kako je to kada mjesto tvoje učiteljice zamijene učenici koji te nešto žele naučiti  doživjeli su drugašići. 

Nije prvi puta da učiteljice Ana Marija i Ivona  učenike iz viših razreda  dovedu na sat kao goste u svoje učionice. Time se postiže na dinamici i zanimljivosti nastavnog procesa. Vođene tom idejom  u petak 29. travnja 2016. pozvale su na sat glazbene kulture dva osmaša Marka Faležića i Andriju Kraljića. To su učenici koji  već tri godine uče svirati sopele kod barba Iva  Pavačića. Željeli smo iz prve ruke poslušati  kako se uče svirati sopele, od čega su napravljene, koji su njihovi dijelovi, što se sve na sopelama može svirati… i doznali smo. Sopci su nan zasopali u sopele polku, mažurku, prebir i tanac na halop, a mali drugašići su oduševljeno slušali i uhvatili ritam dajući takt nogom. Saznali smo  ukoliko netko želi učiti sopat sopele i kantat po domaću treba samo  doći u Općinu „Malinska“ Dubašnica i dobit će  sve potrebne informacije. 

Sat smo nastavili u istom duhu. Zajedno s a svojim učiteljicama  učenici 2. a i 2. b razreda naučili su pjevati Šetala se Jelica i Ive, poslušali  CD klape Kaštadi i čuli još nekoliko izvornih domaćih glazbenih napjeva.  Sudeći prema interesu učenika i načinu na koji su prihvatili ovaj sat nema straha za kulturnu  nematerijalnu baštinu Dubašnice.

                                                                                                                 Ivona Dundović – Ljutić

VIDEO:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.