Čudesan svijet bajki u našoj školi

Bila jednom… na jedan sunčani siječanjski utorak pripovjedačica bajki u našoj školi. Posjetila je učenike svih odjeljenja razredne nastave. Našu gošću smo sa zanimanjem promatrali i, nakon što smo se svi udobno smjestili, radosno smo iščekivali što će nam ispričati.

Potom smo odmah, pod kormilom pripovjedačice Margarete Peršić, uplovili u svijet bajki.

Međutim, ovo nije bila obična bajka! Svi su učenici zajedno gradili priču pa su uzvikivali, pljeskali, stupali nogama, letjeli, ponavljali čarobne riječi, zatvarali oči…

Pojedini učenici, ali i učiteljice dobili su strašno velike uloge te su u trenu postajali kraljevi, prinčevi i princeze, starice, skakači, prekrasne djeve, hrabri junaci… Sve ih možete pogledati u galeriji fotografija.

Kako svaka bajka ima i pouku, tako smo na kraju naučili da postoje dvije vrste ljudi: oni koji ne vjeruju i oni koji vjeruju u čuda, da druge trebamo poštovati, da moramo pomagati svakome tko se nađe na našem putu jer zlo se kažnjava, a dobro uvijek pobjeđuje i još se boljim vraća.

Zahvaljujemo Margareti Peršić i Školskoj knjizi koja je omogućila ovaj poučan i zabavan susret i veselimo se sljedećem interaktivnom pripovijedanju bajki!

Knjižničarka Anika

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Knjižnica, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.