Izlet u Zagreb

Dana 1. prosinca 2022. godine, učenici trećih i četvrtih razreda okupili su se u 8.30 na školskoj autobusnoj stanici i uputili se na izlet u Zagreb. Vožnja do Zagreba trajala je oko dva sata. Prošli smo kroz snježni Gorski kotar, a napravili smo i pauzu za marendu. Pratnja na našem izletu bile su nam učiteljice Mihaela, Ivana, Anamarija, Anita, Iva i knjižničarka Anika. 🎄💖🎄

Po dolasku u Zagreb uputili smo se u Kazalište Trešnja gdje smo pogledali predstavu „Maša i Božić“. U predstavi se radi o tome da je Maša htjela da svi u njezinoj ulici zajedno proslave Božić jer na Božić nitko ne bi trebao biti sam. Nakon odgledane predstave fotografirali smo se i popričali s glavnom glumicom, a zatim smo se uputili u Zoološki vrt grada Zagreba. Ondje smo ručali i krenuli u razgledavanje s vodičem. Lijepo smo se proveli, vidjeli neke životinje koje do sada još nismo imali priliku vidjeti i upoznali staništa u kojima one žive. Kad smo šetnju zoološkim vrtom priveli kraju već je bilo oko 16 sati, a to je značilo da je vrijeme za uputiti se u centar grada Zagreba. Posebno nas je iznenadio zagrebački Advent koji je bio prepun lampica, raznih ukrasa i foto kutaka. Toga dana hrvatska nogometna reprezentacija igrala je protiv Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru pa smo pronašli mjesto gdje se mogla pratiti utakmica i navijali za naše nogometaše. Nakon toga slijedila je kratka šetnja Zagrebom, fotografiranje na Trgu bana Josipa Jelačića i fritule.

Umorni i puni dojmova zaputili smo se prema autobusima te krenuli natrag u Malinsku. Putem je padao snijeg pa je povratak kući bio nešto kasnije od planiranoga. U Malinsku smo stigli oko 22 sata.

Franka Turčić, 3.a

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.