Petaši na izletu u Istri

Petak 3. studenog učenici 5.a i 5.b razreda proveli su na izletu u Istri u pratnji razrednika Andreje Fugošić Bagara i Luke Savina te učiteljice Anite Čemeljić-Karabaić. Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća uživali su u ljepotama i zanimljivostima istarskog poluotoka. 💙

Najprije su razgledali Roč, srednjevjekovni gradić i dom jedne od najstarijih knjiga pisanih na glagoljici. Aleja glagoljaša zatim ih je odvela do najmanjeg grada na svijetu, Huma. Hum ih je oduševio svojim ljepotom, uskim uličicama i tihim crkvicama.

Nakon toga istražili su i istarsko podzemlje. Silaskom 60 metara pod zemlju otkrili su ljepote jame Baredine i svjedočili čudima koje vrijeme i voda mogu stvoriti pod zemljom. Posebno zanimljiv bio im je susret s čovječjom ribicom, vrstom životinje koja živi samo u podzemlju dinarskog krša.

Nakon ručka prošetali su Porečom, posjetili Eufrazijevu baziliku i na kraju se počastili sladoledom. Vratili su se kući ispunjeni novim znanjima i iskustvima, maštajući o sljedećem poučnom i zabavnom izletu.

FOTOGALERIJA

foto: Anita Čemeljić-Karabaić i Luka Savin

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.