Terenska nastava u Rijeci

U četvrtak 26. listopada 3.a i 3.b razredi su u pratnji svojih učiteljica Karmen Perožić, Anamarije Čubranić i Mare Vidučić-Blečić bili na terenskoj nastavi u Rijeci.

Prvo su posjetili Trsat i trsatsku gradinu gdje su čuli i vidjeli mnoge zanimljivosti o povijesti Kaštela Trsat te o Frankopanima.

Spustili su se do HNK Ivana pl. Zajca te su, nakon razgledavanja cijelog prostora, u kazalištu pogledali bajkovitu predstavu Regoč Ivane Brlić-Mažuranić. Učenici su oduševljeni predstavom jer su glumci savršeno dočarali magičan svijet Priča iz davnine.

Naravno, nakon predstave uslijedilo je druženje na ručku u omiljenom McDonald’s-u.

Za kraj su posjetili Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i sudjelovali na radionici Prošlost, sadašnjost i budućnost. Radionica je učenicima bila poučna i zanimljiva. Nakon toga razgledali su Kulturno povijesni odjel muzeja i naučili mnogo toga.

Učenici su se vratili u Malinsku puni dojmova, bogatiji za neka nova znanja i sa zaključkom kako je ovo bila jedna vrlo uspješna terenska nastava te da s nestrpljenjem očekuju sljedeću.

Na putu su ih pratile članice novinarske grupe Paula i Laura, koje su sve detaljno zabilježile i fotografirale pa jedan mali dio toga možete vidjeti u fotogaleriji u nastavku.

Tekst: Anamarija Čubranić i Laura Šakić
Foto: Paula Šulentić

FOTOGALERIJA

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.