Robotičari osvojili 3. mjesto u regiji Istre

Tijekom školske 2021./2022. godine učenici 4. b razreda Marija Bogović, Josip Linardić, Jana Šimić i Marijana Špalj sudjelovali su u natjecanju iz robotike. Iz udobnosti školskih klupa odradili su sve kodove kao i probne vožnje. Snimili su i poslali najbolja rješenja te sudjelovali u mrežnom svijetu vožnje robota.

Natjecanje podijeljeno je u četiri kola: pretkolo, 1. kolo, 2. kolo i 3. kolo. Konačni rezultat nastaje zbrojem bodova iz sva četiri kola. Četvrtaši iz Malinske u prva su dva kola vodili i bili drugorangirani, dok su u trećem kolu postali četvrtorangirani. Budući da robotika nije samo jedno kolo, već zbroj cjelogodišnjeg truda poput ocjena u školi, zaključno smo izborili treće mjesto u svojoj kategoriji mlađih robotičara!

Natjecanja dijele se po regijama, a regija kojoj pripada OŠ Malinska-Dubašnica jest istarska. Njoj pripadaju područja i gradovi Istre i Kvarnera. U toj skupini natjecalo se deset škola, a naša je zauzela ponosno treće brončano mjesto! Tablicu rezultata podijelit ćemo sa čitateljima kako biste svi mogli vidjeti koliko su naši četvrtaši bili uspješni tijekom čitave školske godine.

Posebno zahvaljujemo učiteljicama produženog boravka Ivani Mišković i Sanji Špalj, koje su započele aktivnost robotike u našoj školi 2019. godine i koje dan danas izrađuju mnogobrojne projekte te sudjeluju u različitim natjecanjima. Savjetima i stečenim iskustvom pomogle su da robotika oživi u našoj školi. Krasno brončano mjesto rezultat je timskog rada, dobronamjernih savjeta i pozitivne energije.

Svojim učenicima želim sreću i uspjeh u predstojećim natjecanjima! ❤️

učiteljica informatike Vedrana Miočić

FOTOGALERIJA:

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Natjecanja, Slobodne aktivnosti, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.