Sedmaši posjetili Peek&Poke i Art-kino Croatia

U kišno jutro u utorak, 5. studenoga 2019. učenici 7. a i 7. b razreda uputili su se na izlet u Rijeku u pratnji učiteljica Simone Šamanić i Marije Iličić. Cilj izleta bio je posjet Muzeju računala Peek&Poke te uživanje u projekciji igranoga filma „Brailleovo srce” u Art-kinu Croatia.

Muzej starih računala i informatičke tehnologije Peek&Poke oduševio je iznad svih očekivanja. Za razliku od većine muzeja koje smo dosad posjetili, u ovome smo muzeju sve smjeli dirati i sa svime se igrati. Radosti nije bilo kraja! Povrh toga, počastili su nas posjetom u Muzej djetinjstva gdje smo uživali razgledavajući stare igre i igračke te se divili glomaznim instalacijama izrađenih od kocaka Lego. Muzej računala i Muzej djetinjstva Peek&Poke od srca preporučamo svim mladima i odraslima koji vole tehnologiju i igračke.

Sedmaši su po prvi put posjetili Art-kino Croatia koje je već svojom pojavom ostavilo nezaboravan dojam. U sklopu projekta „Škola u kinu” koje organizira Art-kino Croatia, uživali smo u projekciji francuskoga igranog filma „Brailleovo srce” iz 2016. godine koji nas je privukao svojim opisom:

Brailleovo srce romantična je drama s elementima komedije koja se bavi prijateljstvom, ljubavlju i emocionalnim sazrijevanjem u osjetljivom predadolescentskom razdoblju, a upravo je zbog jednostavne i razumljive fabule idealan za ovaj uzrast. Ova filmska adaptacija istoimenog romana Pascala Rutera, nagrađena je na nizu dječjih filmskih festivala, između ostalog, i na zagrebačkom Međunarodnom filmskom festivalu za djecu KinoKino 2018., gdje je osvojio Nagradu dječjeg žirija za najbolji film.”

Igrani film „Brailleovo srce” preporučamo mladima koji uživaju u toplim životnim pričama o ljubavi i prijateljstvu te cijene vrhunsku europsku filmsku produkciju. Art-kino Croatia preporučamo svim generacijama da posjete barem jednom jer poseban je doživljaj samo u njega zakoračiti. Mi jedva čekamo da se vratimo!

U međuvremenu, uživajte u fotogaleriji našega izleta. 😉

Marija Iličić

FOTOGALERIJA:

foto: Marija Iličić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.