Naše učenice na edukaciji Spasilac junior

Od 14. do 16 listopada u Baški je održana edukacija Spasilac junior koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji sa Spasilačkom službom Primorsko – goranske županije. Na seminaru je sudjelovalo sedam naših učenica koje su uspješno položile tečaj i stekle diplomu Spasilac junior.

Čestitamo Lari Vrgoč, Katarini Lesica, Petri Turčić, Miji Lukić, Lauri Kraljić, Pavli Matković i Luciji Linardić  na uspješnom sudjelovanju u ovom hvalevrijednom programu Crvenog križa u kojem mladi usvajaju vrijednosti kao što su solidarnost, humanost, međusobno pomaganje i poštivanje ljudskog bića te se tako mlade osobe na pozitivan način aktivno uključuju u život zajednice.

Svoje dojmove sa seminara podijelila je s nama učenica Lara Vrgoč:

Prvog dana Petra, Lucija, Laura, Katarina, Pavla, Mia i ja krenule smo kombijem do Baške i hotela Corinthia gdje se i ove godine održao seminar Junior spasilac. Sve smo bile jako uzbuđene, ali i nervozne jer nismo znale što nas čeka. Kada smo došle u hotel upoznale smo ostale polaznike seminara te voditelje. Imali smo dva sata predavanja na bazenu gdje smo učili različite tehnike plivanja, skokova i spašavali smo jedni druge. Nakon toga imali smo dva sata predavanja o spasilačkoj službi i njihovim zadatcima. Ručak je bio sljedeći na redu. Imali smo čak i malo slobodnog vremena. Za kraj prvog dana imali smo četiri sata predavanje prve pomoći gdje smo uvježbali bočni položaj, masažu srca i kako pristupiti unesrećenoj osobi. Kući smo došli oko 19 sati.

Drugog dana također smo započeli seminar s bazenom gdje smo ponavljali ono što smo učili te smo se pripremali za završni dan. Na bazenu smo bili dva sata. Nakon toga opet smo imali dva sata predavanja o spasilačkoj službi, pa ručak i slobodno vrijeme. Zadnja četiri sata imali smo prvu pomoć gdje smo ovoga puta učili kako zamatati i previjati rane kod unesrećene osobe. Došli smo kući kao i jučer, oko 19 sati.

Zadnji dan bio je u srijedu, 16. listopada. Došli smo u hotel Corinthia gdje smo odmah otišli na bazen gdje nas je dočekao voditelj. Imali smo završni ispit. Svi smo bili nervozni ali smo odlično odradili vježbe i svi smo prošli. Nakon toga imali smo završni ispit znanja iz prve pomoći i teorije o spasilačkoj službi. To smo također svi položili. Zatim smo imali ručak i svečanu podjelu diploma. Bili smo gotovi već u 12 sati. Bilo je teško pozdraviti se sa svima. Dosta smo se zbližili s ostalim polaznicima i s voditeljem.

Bilo nam je jako lijepo. Stekli smo nove prijatelje, ali i znanje koje će nam biti potrebno u životu.

Lara Vrgoč, 8.b

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.