Trećaši na izletu u Istri

Nakon dugog iščekivanja i naši su 3.a i 3.b dočekali svoj izlet. Rano ujutro, 27. svibnja 2019. krenuli su u pratnji učiteljica Mihaele, Đane i Elizabete prema Istri.

Pula nas je dočekala u kišnom izdanju pa smo svojim razigranim kišobranima i kabanicama  zašarenili njene ulice. Razgledali smo pulsku Arenu i centar grada u kojem smo obišli Slavoluk Sergijevaca, Narodni trg, Augustov hram, Rimski forum i Katedralu. Nakon razgledavanja Pule uputili smo se prema Fažani na ručak, a zatim smo iz Fažane krenuli brodićem prema NP Brijuni. Posjetili smo otok Veliki Brijun koji smo razgledali vlakićem. Vlakić nas je odveo do Safari parka u kojem smo vidjeli različite životinje, poput koze, ovce i boškarina, ali i malo egzotičnije životinje poput ljame, zebre, noja, indijske krave i slonice Lanke, koja nije bila raspoložena za posjetitelje, ali nam se svejedno barem malo pokazala. Za vrijeme vožnje vlakićem saznali smo dosta o povijesti Brijuna i o arheološkim ostacima koji su ondje nađeni, o klimi, vegetaciji i životinjskim vrstama. Posjetili smo Kuću za brodice i interaktivni muzej koji se našim učenicima posebno svidio, a obilazak smo završili posjetom Prirodoslovnoj izložbi koja sadrži preparirane životinje iz cijeloga svijeta.

Boravak na Brijunima završili smo sladoledom, a zatim smo se brodićem vratili nazad u Fažanu, a potom autobusom krenuli prema našoj Malinskoj, puni dojmova i napunjenih baterija za privesti još jednu školsku godinu kraju.  Veselimo se četvrtom razredu i novim avanturama.

                                                                                              Mihaela Košić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Putopisi, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.