Svečana školska priredba za Dan škole

Svečano obilježavanje Dana škole ove je godine održano 14. svibnja. Slavlje je započelo u sportskoj dvorani u kojoj su dijelić svog repertoara pokazale naše vrijedne gimnastičarke, a potom su na teren istrčali nogometaši, učenici 8. a i 8. b razreda.

Revijalna utakmica bila je vrlo uzbudljiva te je završila izjednačenim rezultatom, dok su pobjednicima Školske nogometne lige, nekoliko dana ranije u finalu, postali učenici 8. a razreda u čijim je redovima bio i najbolji strijelac Denis Latinović. Navijači su pljeskom ispratili sve sportaše i time označili završetak sportskog dijela programa.

Kulturno-umjetnički program otvorio je veliki zbor s izvedbom himne nakon čega su sve prisutne pozdravili ravnateljica Nedeljka Turčić i načelnik Robert Anton Kraljić. Kao što su voditelji Matija Badurina i Karolina Kraljić istaknuli, priredba je bila u znaku predstavljanja brojnih učeničkih talenata. Zbor se predstavio pjesmom Jadranski kraj u kojoj su solističke dionice imale Lucija Žužić i Mia Žužić te Marko Gajzler i Jakov Babić, a i čast zatvaranja programa pripala je zboru i pjesmi Ostvari svoje snove u kojoj su solistice bile Lucija Gajzler i Laura Kraljić. Plesne točke izvele su Larisa Džebić i Laura Gauš te najmlađe sudionice programa Marija Bogović i Lana Bogović čiju je koreografiju osmislila učenica 6. a razreda Tarja Potnar. Svoje umijeće na klaviru pokazala je Mia Lukić svirajući Etidu te Mia Žužić sa skladbom Ptica pjevica. Učenice 5. a razreda Nina Bogović, Sara Cvrtila, Lorena Kosić, Gloria Rošić, Lucija Žužić i Mia Žužić izvele su recital Moja mat kojim se Sara Cvrtila natjecala na LiDraNu, a svoj autorski rad predstavio je i Dominik Mešić koji je izveo recital Krku mome.

Učenik 8. a razreda Dominik Mešić svestrana je umjetnička duša. Uz recital koji je napisao i izveo, njegovog je uma djelo i kratka priča Čovjek iz predgrađa koju je dramska skupina odlučila dramatizirati. Članovi dramske skupine: Valentina Dujmović, Lucija Gajzler, Laura Gauš, Matija Juroš, Lucija Linardić, Pavla Matković, Dominik Mešić, Tarja Potnar, Iva Staničić, Filip Šplehar, Petra Turčić i Lara Vrgoč maestralno su utjelovili osebujne likove. Marin Cvrtila, Adnan Husić, Patrik Šplehar i Luka Šušnjar svoj su zadatak postavljanja scene odradili vrlo profesionalno.

Uz brojne umjetničke talente naši su učenici ove godine marljivo brusili i svoje znanje te su na brojnim predmetnim natjecanjima ostvarili iznimne rezultate. Posebno su istaknuti učenici i mentori koji su na županijskoj razini natjecanja ostvarili 1., 2. ili 3. mjesto.

Nagrađeni učenici su: Matija Badurina, Laura Božić, Lorena Brnica, Jakov Čorak, Jelena Dundović, Lucija Dundović, Matija Juroš, Karolina Kraljić, Laura Kraljić, Katarina Lesica, Lucija Linardić, Ilina Lukić, Mia Lukić, Mia Manestar, Dominik Novak, Iva Staničić, Petra Turčić, Lara Vrgoč i Mia Žužić. Nagrađeni mentori su: Denis Buljat, Ljiljana Cuculić Pavlić, Andrea Fugošić Bagara, Ivana Mišković, Sanja Špalj, Mateja Šustić i Alenka Žužić.

Hvala svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji programa te hvala gostima koji su s nama proslavili ovaj svečani događaj.

Simona Šamanić

FOTOGALERIJA:

foto: Alenka Žužić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Svečanosti, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.