Čarobnjak iz Oza

U srijedu 10. travnja učenici prvih razreda, u pratnji svojih učiteljica, bili su u kazalištu. U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku pogledali su predstavu Čarobnjak iz Oza i uživali u uzbudljivoj pustolovini djevojčice Dorothy i njezinog psića Tota.

Popularnu dječju bajku Čarobnjak iz Oza na kazališnim daskama oživjeli su glumci iz Riječkog Kazališta mladih “Kamov” HNK Ivana pl. Zajca. Predstavu je režirao Igor Vlajnić, voditelj Riječkog kazališta mladih i Kazališne radionice, koji je za predstavu napravio i prijevod, prepjev i adaptaciju. 

Omiljeni dječji junaci Dorothy, Toto, Strašilo, Limeni, Lav, Zla vještica i ostatak družine oduševili su i naše prvašiće.

Bilo nam je jako lijepo i zabavno. Meni se najviše svidjela Dorothy i njezin pas Toto. Najviše me nasmijao ples majmuna.

Korina Koči, 1.a

Priču o uzbudljivoj pustolovini djevojčice Dorothy, jedno od najčitanijih djela svih vremena, napisao je američki književnik i novinar Lyman Frank Baum. Knjiga je prvi put objavljena 1900. godine i od tada, već više od 100 godina, uvijek iznova razveseljuje djecu i mlade diljem svijeta koji uživaju u ovoj zanimljivoj bajci čitajući knjigu, gledajući animirane i igrane filmove i kazališne predstave poput ove koja je razveselila naše prvašiće. 🙂

FOTOGALERIJA:

foto: Ana Marija Šviderski – Jurinjak i Ivona Dundović – Ljutić
fotografije sa predstave preuzete sa Facebook stranice Riječkog kazališta mladih

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.