Čitanjem do zvijezda

Na Valentinovo, 14. veljače, troje učenika Osnovne škole Malinska-Dubašnica pokazalo je u kojoj su mjeri razumjeli i zapamtili pojedinosti iz zadanih, pročitanih knjiga. Knjige koje su ove godine određene za čitanje jesu:  Blizanke, Vezanje tenisica sa jednom nepoznanicom te Ljeto na jezeru Čiču.

Petašice Gloria Rošić i Mia Žužić te osmaš Dominik Mešić, u pratnji učiteljice i knjižničarke Simone Šamanić, posjetili su školu u Ravnoj Gori koja je ove godine ugostila ekipe iz čak 16 škola Primorsko-goranske županije.  

Probudili smo se rano, sretni i uzbuđeni. U 7:30h našli smo se s učiteljicom Simonom te smo zajedno krenuli do autobusne stanice na kružnome toku. Tamo smo se ukrcali u kombi u kojem su već bili Bašćani. Iako je u kombiju stanovala tišina, kada smo stigli na odredište, preplanuo nas je avanturistički duh. Škola je bila lijepo uređena, učenici su bili dragi i pristojni te su nas voljno dočekali. Proveli su nas po školi i upoznali s novom okolinom. Malo smo šetali školom, razgledavali, doručkovali, smijali se i razgovarali. Natjecanje je započelo prigodnim programom. Pogledali smo zabavni program, poslušali pjesmu zbora i pogledali predstavu učenika drugih razreda. Zaista su nas impresionirali. U 10:30 krenuli smo s pisanjem ispita. Pitanja nam nisu bila baš najjasnija te smo bili i malo nervozni što se odrazilo na naše rezultate. Na kraju smo završili na 9. mjestu što i nije loše s obzirom na to da sudjelujemo po prvi put. Pobjednik kviza bila je Osnovna škola Nikole Tesle iz  Rijeke. Čestitamo im! 😊

Osim kviza, učenici nekih škola predstavljali su svoju školu i plakatima. Nekoliko učenica i učenika stvorilo je svoju drugačiju viziju čitanja ovih knjiga pa ih je ”pretočilo” na papir. Naslov teme bilo je Ljeto priča priče, a učenici su bili primorani sve tri knjige sročiti u crtež. To su i uspjeli, neki više, a neki manje uspješno. Nama su se svi plakati svidjeli te je svatko obavio savršen posao. Pohvale svima!

Nakon kviza, uslijedio je ručak i šetnja Ravnom Gorom. Na meniju je bila pizza. Svatko je slasno pojeo svoju krišku ove najpoznatije talijanske poslastice. Nakon što smo pojeli uslijedila je šetnja, baš smo uživali. Svježi zrak  ispunio je cijela naša tijela. Ravna Gora je stvarno divna, tiha i sramežljiva. Oko 14:30h krenuli smo iz Ravne Gore te smo se oko 15:45h vratili u našu Malinsku. Ovo je bio događaj kojeg ćemo pamtiti i kojeg bi smo htjeli ponoviti.

Dominik Mešić, 8.a

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Knjižnica, Natjecanja, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.