Trening životnih vještina

I ove godine, provodili smo radionice u sklopu Treninga životnih vještina, preventivnog programa koji učenicima pomaže razviti socijalne i komunikacijske vještine, vještine odlučivanja i rješavanja problema, pomaže im u suočavanju s anksioznošću i stresom, odupiranju vršnjačkom pritisku i nasilju te ih poučava asertivnosti.

Program se od 2005. godine provodi u većini osnovnih škola naše županije. Odsjek za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije koordinira provođenje, osigurava tiskane radne materijale za sve učenike i provoditelje kao i višednevnu edukaciju voditelja programa i evaluaciju. U našoj školi, za učenike od 3. do 7. razreda, 10 razrednika je provodilo program u svojim razredima za vrijeme sata razredne zajednice, te na kraju provođenja  osmislilo projekt s kojim su obilježili kraj ciklusa radionica.

Odlaskom na riječki Korzo obilježili smo Svjetski dan nepušenja čiji je ovogodišnji slogan bio ”Duhan slama srca!”. U pratnji pedagoginje Ivane Bonifačić  predstavnici 5.a i 5.b razreda uputili su se u srijedu 30. svibnja na Korzo te zajedno s ostalim školama izložili svoje poruke koje odgovaraju na pitanje U kakvom gradu želimo živjeti? Dobili smo prigodne majice i sok za osvježenje te nestrpljivo iščekivali trenutak kada ćemo svi zajedno ispustiti u zrak mnogo crnih balona. Zajedno s ostalih 300-tinjak učenika složili smo se u formaciju srca te kao simbol želje za odlaskom dima iz grada Rijeke u zrak istovremeno pustili crne balone. Lijepo smo se zabavili,  prošetali Korzom, naravno na kraju i rashladili sladoledom! Nadamo se da ćemo i druge godine provoditi radionice TŽV-a i ponovno posjetiti Korzo! 🙂

Ivana Bonifačić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Terenska nastava, Vijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.