Igrom do znanja

Igrom do znanja, znanjem do pobjede. Mogli bismo reći da je to naš slogan. Mi smo ponosni učenici 4.a i 4.b razreda  isto tako ponosne  OŠ Malinska-Dubašnica. Marljivo smo učili i vježbali i u nepuna dva tjedna pripremali se za Eko kviz koji se održao u našoj školi, koja je bila tom prilikom i domaćin ove manifestacije.

Utorak 5. lipnja bio je dan zbog kojeg je cijela naša škola bila uzbuđena. Bio je nešto drukčiji nastavni dan za sve učenike škole, a osobito za nas četvrtaše. U školu smo došli u 12 sati, pojeli marendu i smjestili se na tribine u školskoj sportskoj dvorani. Započeo je program, zapravo XV. susret djece četvrtih razreda otočkih osnovnih škola: Maria Martinolića – Mali Lošinj, Frane Petrića – Cres, OŠ Frana Krste Frankopana Krk – PŠ Vrh, OŠ  Malinska-Dubašnica, OŠ Omišalj i OŠ Ivana Rabljanina – Rab. Organizator tog događanja je Društvo naša djeca Mali Lošinj u suradnji sa udrugom „Put“ iz Labina i Županijskim aktivom učitelja razredne nastave. Naši su gosti toga jutra obišli odlagalište otpada Treskavac i posjetili samostan i muzej u Portu. Nakon pozdravnih riječi koje nam je uputila gospođa Jadranka Hofman i ravnateljica naše Škole uslijedilo je  predstavljanje škola i njihovih  maskota.  Školu su više nego dostojno  predstavili Gloria, Matej, Josip i Nina kazavši nekoliko osnovnih podataka o samoj školi, o Općini, o grbu Općine, našoj maskoti i kostimima u koje  su bili pojedini učenici odjeveni. Bio je to kostim žira s kojim smo se predstavili na ovogodišnjem Dječjem karnevalu u Rijeci. Naša maskota je bila vjeverica koja je marljivo razvrstavala otpad ispod stabla hrasta (koji nam je pomogao izraditi školski domar). Kao pravi domaćini svojim smo gostima uručili poklon pakete. U njima su bili  promidžbeni materijali iz Malinske, monografija  Milana Radića Voljenoj vali i ono na  što smo osobito ponosni, a to je uradak  žir od filcane vune koje su napravile učiteljice produženog boravka Ivana i Sanja sa svojim malim, ali vrijednim učenicima. Zatim je  započeo prvi dio natjecanja, eko kviz. Blistali smo u poznavanju činjenica iz područja ekologije i zauzeli 1. mjesto. Ponosni krenuli smo na  drugi dio programa, sportski dio. Prva igra bila je skakanje u vrećama, druga trčanje s krumpirom u žlici, a treća povlačenje konopa. U ovom dijelu programa zauzeli smo 2. mjesto. Bili smo ponosni i sretni kao i naše učiteljice Ana Marija i Ivona.  Svi učitelji naše škole bili su ponosni na nas, a osmijeh nije silazio s naših lica. Uslijedilo je fotografiranje na sto načina. Na kraju programa pozdravili smo se s našim gostima, zahvalili smo  se na sudjelovanju u XV. susretu i eko kvizu. U blagovaoni nas je dočekala okrjepa.  Sretni i zadovoljni   uputili smo se svojim kućama.

Vjerujemo da će i dogodine četvrtaši naše škole  na XVI. susretu u eko kvizu koji će se održati u Malom Lošinju zablistati u punom sjaju baš kao što smo i mi to učinili na domaćem terenu ove godine.

Hvala mnogobrojnim učiteljima kao i drugim djelatnicima škole koji su pomogli u realizaciji ovog susreta, a ponajviše našim učiteljicama Ani Mariji  i Ivoni koje su nas iz dana u dan pripremale i  neumorno bodrile.

                                                                            Ivona Dundović-Ljutić

FOTOGALERIJA:

foto: Simona Šamanić i Alenka Žužić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Događanja, Natjecanja, Projekti, Sport, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.