Filmska preporuka: Charlie i tvornica čokolade

Nakon što su pogledali film Charlie i tvornica čokolade, petaši su dobili zadatak napisati recenziju filma. Ovaj Burtonov film prava je filmska poslastica, dobio je fantastične kritike velikih i malih gledatelja diljem svijeta.

Evo što su o filmu napisali naši filmski kritičari Iva, Lucija i Marko iz 5.b 😊

„Charlie i tvornica čokolade” igrani je dugometražni, zvučni film u boji redatelja Tima Burtona. Glavni glumci su Johnny Depp i Freddie Highmore. Mislim da su odlično odglumili svoje uloge. Depp glumi Willyja Wonku – bogatoga i ludoga genijalca, koji je u stvari nesretan i usamljen. Highmore glumi Charlieja Bucketa – siromašnoga, pristojnoga, skromnoga i dragoga dječaka.

Sviđa mi se što kroz cijeli film ima puno smiješnih trenutaka. Patuljci Oompa Loompe u cijeli film unose veselje i smijeh. Sama tvornica napravljena je tako da i sam poželiš prošetati kroz nju – i ostati tamo! Sve je napravljeno od čokolade i šarenih slatkiša, tako da se cijeli film oblizuješ. Također mi se svidjela poruka filma: budeš li pohlepan ili zao, to će ti se vratiti istom mjerom.

Film je bio odličan i sigurno ću ga pogledati još jednom. Dala bih mu ocjenu pet jer nemam ijedne zamjerke. Također bih ga preporučila svim ljubiteljima komedije i čokolade.

Iva Staničić, 5. b


„Charlie i tvornica čokolade” igrani je film redatelja Tima Burtona iz 2005. godine. Glavni glumci ovoga briljantnog filma su Johnny Depp kao Willy Wonka i Freddie Highmore u ulozi maloga Charlieja Bucketa. Film je dugometražni, zvučni i u boji.


Tema filma svima je omiljena čokolada. Film je vrlo poučan, ali pri tome i humorističan. Johnny Depp apsolutno je najbolji izbor za ulogu Willyja Wonke. Njegova je gluma kombinacija smijeha i ludosti. Odmah na početku sama atmosfera filma nas uvlači u priču. Filmski set pomno je biran i sastavljen. Svaki sitni događaj razrađen je i promišljen. Glumačka postava ima jako kvalitetne glumce. Najdraži su mi Oompa Loompe i njihove pjesme.

Moja ocjena ovoga filma čista je petica. Preporučila bih ga svim slatkoljupcima.

               Lucija Gajzler, 5. b


„Charlie i tvornica čokolade” igrani je film Tima Burtona prema knjizi Roalda Dahla. Film traje 2 sata i 15 minuta, i u boji je.

Od samoga početka film je bio zanimljiv. Jako je dobro prikazana siromašna i već nagnuta kuća Bucketovih. Nalazi se na rubu velikoga grada i u njoj živi šestero odraslih: dvije bake, dva djeda, majka i otac. Mislim da Charlie ima dvanaest godina. Dobro je prikazana atmosfera u kući. Mama je kuhala, a starci su ležali u krevetu. Charlie je gradio maketu tvornice od nekih komadića. Njegov je tata ukrao zadnji komadić za tu maketu. Uhvatili su ga na djelu i ostao je bez posla.

Charlie je svakako htio doći do zlatne karte u čokoladici. To mu dugo nije uspijevalo. Dobro je prikazano koliko je imao poteškoća da dođe do toga. Najzanimljivije je bilo kada je na podu našao novac. Bio je neopisivo sretan. Odlučio je kupiti jednu čokoladicu, a ostatak dati majci. Kad je pojeo čokoladicu, već u trgovini, kupio je još jednu i tada se dogodilo čudo – u njoj je bila zlatna ulaznica!


U tvornicu je trebao doći 1. veljače u 10.00 sati s odraslom osobom u pratnji. Djed Joe podržavao je Charlieja i pratio ga u tvornicu. Film odlično prikazuje sva čuda s kojima se Charlie tamo susreo: čokolada je tekla u potocima i u slapovima. Patuljci Oompa Loompe trčali su na sve strane i obavljali sve poslove. Svi su izgledali isto. Oni ne jedu čokoladu. Wonka im je pokazao novu žvakaću gumu, koju je pohlepna i nestrpljiva Violetta odmah strpala u usta. Pomoću filmskih efekata, napuhnula se kao balon. Prikazane su i vjeverice, a najveći je izum bio čokoladna televizija. Svi su upali u neke zamke, a Charlie je jedini naučio sve tajne o čokoladi.

Sviđa mi se sretan kraj u kojem Charlie odbija ponudu Willyja Wonke da dođe živjeti u tvornicu čokolade. On je to odbio jer mu je bila važnija obitelj. Ovaj bih film preporučio svim uzrastima i ocijenio ocjenom pet.

Marko Gajzler, 5. b

Eto, Charlie i tvornica čokolade od naših je mladih filmskih kritičara zaslužio čistu peticu! Zato, ako već niste, svakako pogledajte ovu prekrasnu filmsku priču… uživajte! 😊

I naravno, ako ste nedavno pogledali neki dobar film i rado bi ga preporučili našim čitateljima, napišite recenziju i pošaljite je na webskoledubasnica@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Filmske preporuke, Kreativac, Zanimljivosti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.