Dani kruha u produženom boravku

U kreativnoj radionici „Kad se vrijedne ruke slože“, koja od ove godine djeluje u sklopu programa produženog boravka, u četrvtak i petak 12. i 13. listopada učenici i njihove učiteljice Ivana i Sanja na kreativan su način obilježili  Dane kruha. Na zadatku su se našli slani i slatki pekarski proizvodi. 🍪 😍

Kolače koje su ispekli izložili su na našem štandu na Svehrvatskoj smotri Dana kruha koja se održala u nedelju 15. listopada upravo u našoj sportskoj dvorani. Osim finih kolača, štand naše škole krasile su i lijepe rukotvorine od filcane vune koje su također izradili naši mali kreativci iz produženog boravka.

Za izradu štapića od prhkog i lisnatog tijesta, učenici su izrezivali tijesto na trake, premazivali ih i posipali sezamom. Na kraju smo tijesto ispekli u pećnici.

Potom je uslijedila makovnjača. Na izrađeno tijesto premazali smo smjesu od maka te smo omotali tijesto u roladu. Pripremljene makovnjače ispekli smo u pećnici.

Izrađivali smo i ružice od lisnatog tijesta. Odmrznuto lisnato tijesto razvaljali smo u kvadrat. Tijesto smo razrezali na deblje trake koje smo premazali marmeladom. Na rubove traka poslagali smo obarene ploške jabuka.  Tijesto smo preklopili te smo ga omotali u ružicu.  Potom smo „ružice“ ispekli u pećnici i posipali šećerom u prahu.

Kao pravi pekari, naravno da smo naše uratke i isprobali. Zaključili smo da ništa nije bolje od kolača koje su naše vrijedne ruke same napravile. 😊

Sanja Špalj

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Kalendar, Kreativac, Produženi boravak, Projekti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.