Božićni koncert, poruka dobrote i ljubavi u duhu Priča iz davnina

Ususret nadolazećim blagdanima u sportskoj se dvorani u Bogovićima 19. prosinca, s početkom u 18 sati, održala božićno – novogodišnja priredba. To je naš najopsežniji projekt svake godine u čijoj pripremi sudjeluju učenici i učitelji Osnovne škole Malinska-Dubašnica.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Škole Nedeljke Turčić, učenici su prisutnim gostima poklonili, u duhu božićnoga ozračja, prstohvat smijeha, pregršt pjesama, nekoliko dekagrama igrokaza i stručak plesa… Kroz program su nas vodili sedmaši Mia Šimić i Jakov Požega.

Pjesma Velikog zbora Od srca mog uvela nas je u tajne darivanja i podsjetila da su osmjeh i dobra volja najvažniji pokloni koje možemo proslijediti drugome čovjeku.

Pjesma Maloga zbora Šuma Striborova pokazala je put dramskoj grupi kroz čudesnu šumu iza sedam gora i sedam mora. Naime, ove godine obilježili smo sto godina od prvog objavljivanja „Priča iz davnine“ Ivane Brlić-Mažuranić. Magija riječi „kraljice hrvatske priče“ oblikovala je čarobne likove iz kojih možemo iščitavati uvijek iznova nove poruke. Slovo na papiru oživjeli su učenici od prvog do osmog razreda pokretom, plesom i riječju, književnom i domaćom besedom. Prenijeli su poruku o važnosti obiteljskog zajedništva i majčinske ljubavi koja je nesebičnošću pobijedila sve nedaće.

Bajka „Šuma Striborova“ nadahnula je male stvaraoce i u likovnom i literarnom izričaju. Među mnoštvom  ostvaraja, samo odabrani radovi oblikovali su Kalendar za 2017. godinu. Već  šestu godinu surađujemo s tvrtkom GPP Mikić i gospođom Barbarom Turčić – Gajzler u projektu godišnjega kalendara. Predstavljeni su najbolji radovi, a nagrađeni učenici su primili prigodne poklone.

Priredbu su još obilježile pjesme Velikog i Malog zbora: Sretan Božić, Pristupite vjerni, Santa Claus i Moj daleki prijatelju. Plesna točka naših najmlađih sudionika izmamila je razdraganost i veselje publike, a skladni pokreti učenika ritmičke skupine u točki Božićni vjenčić ostavila nas je bez daha. Hip – hop skupina oduševila je plesom nadahnutim glazbom i plesom animiranog filma Frozen.

Na kraju uslijedila je zahvala učiteljicama, učitelju i voditeljicama koji su marljivo vježbali i pripremali program, ali i svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ove božićne bajke! Kao i svaka prava bajka, i ova je završila poukom – najviše se daje kad se od srca daruje! Dvoje trećaša uputilo je srdačne čestitke za predstojeće blagdane u ime svih učenika i djelatnika OŠ Malinska Dubašnica.

Petrica Mrakovčić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Svečanosti, Vijesti i označen s , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.