Jesenska šetnja Dubašnicom

Kao i svake jeseni, i ove smo godine obilježili Svjetski dan pješačenja. Podijelili smo se u nekoliko grupa i svatko od nas krenuo je u otkrivanje svojeg kutka prekrasne prirode Dubašnice koja nas je dočekala u punoj paleti jesenskih boja.

Osmaši su razgledali ranokršćanski crkveni kompleks Cickini koji se nalazi u šumi između napuštenih sela Sršići i Maršići i datira iz razdoblja između 5. i 7. stoljeća.

Učenici trećih razreda krenuli su prema Strilčiću i Sabljiću i prošetali poučnom stazom dubašljanskih lovaca. Posjetili su i pčelinjak i maslinik Ivice Bogovića u Sv. Antonu i naučili ponešto o uzgoju pčela. Razgledali su i lokvu, a svoju su šetnju završili igrom i druženjem na livadi.

Petaši su prošetali Malinskom. Prošavši kroz selo Milčetići, spustili su se do hotela Malin, prošetali obalom i stigli do Jaza gdje su se prisjetili zanimljivih detalja o Dubašnici i Malinskoj, njezinoj povijesti i njezinoj sadašnjosti. Na kreativnom dijelu jutarnjeg druženja, učenici su dobili zadatak nacrtati jedan od prepoznatljivih simbola ovoga kraja. Zanimljivo jutro zaokružili su igrom u parku i nogometnom utakmicom.

FOTOGALERIJA:

foto: Zoran Sekovanić, Petrica Mrakovčić, Ivona Dundović-Ljutić, Ana Marija Šviderski-Jurinjak

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Događanja, Kalendar, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.