Izlet u Istru

Dok su četvrtaši putovali Hrvatskim zagorjem, šestaši su bili  na jako zanimljivom dvodnevnom školskom izletu u Istri. Gdje su sve bili, što su sve vidjeli, kako im je bilo… saznajte u priči Ane Turčić, Sare Bajčić i Dore Lazar iz 6. b 🙂

U četvrtak ujutro, 14. svibnja, okupili smo se na kružnom toku u Bogovićima. Svi smo bili jako uzbuđeni. Napokon idemo na izlet, a u školu ne moramo dva dana! Trudili smo se što prije ući u autobus da “osvojimo” galeriju. Odmah na početku krenula je i prva pjesma. Pokupili smo Omišljane i krenuli prema Roču.

Razgledali smo Roč, znamenito staro naselje koje je bilo važno središte glagoljaške i hrvatske pismenosti i književnosti. Onda smo Alejom glagoljaša, nastavili  put prema Humu, a na putu je naš razrednik podijelio par žutih kartona. 😉 

U Humu, najmanjem gradu na svijetu, vidjeli smo staru crkvu, zvonik i gradsku vjećnicu. Nakon pauze za marendu, krenuli smo u Motovun. Kako smo  izgubili pol života penjući se do vrha 🙄 kad smo stigli u Motovun, bili smo jako, jako sretni kad smo otkrili da je u tom gradu sve ravno. 😆

Nastavili smo put prema Poreču gdje smo svi zajedno (ok, skoro svi, jer netko je za to vrijeme otišao na burek 😉 ) razgledali Eufrazijevu baziliku. 

U Poreču smo imali sat vremena slobodno, što je naravno premalo. Kupili smo “nekoliko” stvarčica i krenuli uzbuđeno prema hotelu, a tamo smo otkrili da ćemo spavati u apartmanima. Dok je razrednik otišao po ključeve, mi smo pratile zgodne odbojkaše s plaže. 😉 Nakon večere, odjurili smo u sobe i spremili se za disko. U disku smo se zabavljali do 23 sata. Nakon diska, razrednik nam je rekao da krenemo na spavanje i mi smo ga naravno poslušali 😉  Ispred naših apartmana bile su uključene prskalice koje zaljevaju travu. Baš u tom trenutku i baš tamo, činilo nam se zabavno igrati lovice. Nakon par rundi vratili smo se “istuširani” u naše apartmane.

Drugog dana ujutro, svi smo se okupili ispred apartmana na jutarnjem trčanju. Na doručku je sve bilo fino, pogotovo palačinke koje su svi jeli. I krenuli smo prema Rovinju.

Rovinj je bio zanimljiv, ali nam je kiša uništila dio doživljaja. Stigli smo u Pulu, najprije smo ručali, a onda razgledali Pulsku arenu i ostale znamenitosti tog grada.

Naš autobus je bio jako “umoran”, pa se odlučio malo odmoriti u Puli. “Probudio” se nakon sat vremena i krenuli smo prema doma. U busu je bilo jako veselo, a kući smo se vratili puni lijepih dojmova.

Sara Bajčić, Ana Turčić i Dora Lazar, 6. b

FOTOGALERIJA:

Fotografirale: Ana Kranjec, Ana Miletić i profesorica Olivera Veršić

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.