Dani kruha, jabuka i zahvalnosti za plodove zemlje

Učenici mlađih razreda, u mjesecu listopadu, obilježili su Dan kruha, jabuka i zahvalnosti za plodove zemlje te je cijeli mjesec protekao u znaku hrane, a školu je ispunio miris finih domaćih peciva, kolača i  voća. ? ??

Zajedno sa svojim učiteljicama i roditeljima, naši su mali pekari i kuhari s puno veselja prionuli poslu i uživali u zajedničkom pripremanju i degustiranju finih krušnih slastica.

Učenici 3.b razreda sa svojom  učiteljicom Anamarijom Čubranić napravili su fine slane kiflice i ukusnu limunadu s domaćim medom te vitaminski sok od cijeđenih jabuka i naranči.

Učenici 2.b razreda sa svojom učiteljicom Ana Marijom Šviderski-Jurinjak počastili su se finim pekarskim delicijama koje su učenici napravili sa svojim roditeljima i zajedno uživali u razmjeni i isprobavanju različitih krušnih slastica.

Učenici 2.a razreda sa svojom učiteljicom Ivonom Dundović Ljutić su listopad obilježili pečenjem dunja, kušanjem lubenica, prepoznavanjem jesenskog voća i povrća, branjem šumskih plodova oskorusa, branjem gljiva i maslina, pečenjem keksa od oraha i kokosa.

Produženi boravak drugih i četvrtih razreda s učiteljicom Sanjom Pavlović Špalj pekli su fine krašuljke, dok su učenici prvih razreda s učiteljicom Anamarijom Kos pekli pizzu, a učenici trećih razreda s učiteljicom Marom Vidučić Blečić radili ukusne napukance. 

Učenici su bili jako vrijedni i sve su svojim rukama veselo izrađivali, ali najslađi dio bio im je kušanje ispečenih slastica dok se školom širio miris u kojem su svi uživali.

Anamarija Čubranić

FOTOGALERIJA

 

Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Događanja, domaćinstvo, Produženi boravak i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.