eTwinnning projekt – 100. dan u školi

I ove smo se godine uključili u eTwinning međunarodni projekt 100. dan škole. Svaki je razred obilježio ovaj dan na svoj način, nizom zanimljivih i poučnih aktivnosti istraživanja broja 100 i svi su se složili kako je 100. dan u školi baš jako poseban i zabavan dan! ❤️

1. a razred

Nije mala stvar 100 dana ići u školu, a osobito ako si prvasić. 100-ti dan škole obilježili smo raznim aktivnostima. Najprije smo napravili krunu. Nakon toga je svaki zadatak bio lak. Izradili smo prigodnu  značku s porukom,  pisali smo riječi koje u sebi sadrže slog sto, crtali muške i ženske cipele kao će izgledati za 100 godina, crtali sebe kao stogodišnjaka, pisali brojeve do 100 i na kraju dobili zasluženu diplomu za 100 dan škole.

1. b razred

Naš 100. dan je bio mala svečanost… prvo smo obojali i napravili krune. Nek se zna da smo već 100 dana pravi učenici! Na satu hrvatskog jezika smo napisali 100 brojeva, a svakom broju dodali smo i jednu riječ. Usput smo objašnjavali značenje svake riječi i na razne načine zadavali prvo slovo riječi. Timovi  od po 4 učenika su se natjecali tko će prije izračunati 100 zadataka zbrajanja i oduzimanja do 10. Na satu TZK svatko je izveo po 100 vježbi… čučnjeva, trbušnjaka, preskoka vijače… Uspjeli smo i šutjeti bez micanja 100 sekundi! Na kraju nastavnog dana svaki je učenik zasluženo dobio čestitku.

2 .b razred

Na satu hrvatskog jezika svatko je napisao sto riječi, na matematici brojevi do 100 i 100 zadataka zbrajanja i oduzimanja. Na satu likovnog napravili smo plakat za sto dana škole, a na satu razrednika 100 srca za Valentinovo i 100 trakica za maškaranu zabavu u razredu.

3. a razred

Učenici 3. a razreda obilježili su 100. dan škole tematskim danom u sklopu kojega su različitim grupnim aktivnostima ponovili gradivo koje su učili u prvih 99 dana ove školske godine i usput su održali razredno natjecanje iz znanja, dosjetljivosti i snalažljivosti. Dan su započeli prisjećajući se Himne stotog dana škole koju su naučili još u 1. i 2. razredu. Razmišljali su i raspravljali o tome čega sve  100 mogu učiniti, što mogu napraviti ili kupiti za 100 eura, čega 100 bi voljeli imati i pojesti, što mogu napraviti za 100 sekundi i što će biti za još 100 dana. Pisali su akrostih o stotom danu škole, a zatim su sami sastavljali i rješavali matematičke zadatke čije je konačno rješenje trebalo biti 100, ali koristeći sve četiri računske radnje i zagrade. Osim toga morali su napisati ukupno 100 imenica i pridjeva. Izradili su i bedž s natpisom Preživjeli 100 prvih dana. Dan su završili popisom 100 riječi koje u sebi sadrže riječ sto. Ova aktivnost im se toliko svidjela da su istraživali i u knjižnici na velikom odmoru, ali i kod kuće tako da su do sljedećeg dana bez problema napravili popis od skoro 150 riječi. Za domaći rad trebali su napisati nekoliko rečenica o tome što misle kako će svijet izgledati kad oni budu stogodišnjaci. Neki od njih su se stvarno potrudili i vrlo maštovito opisali što nas čeka za nekih devedesetak godina. Zajednički zaključak im je da, kao što i himna kaže, stoti dan škole djeca stvarno vole!

3. b razred

Prvo se  pjevala himna 100. dana. Na satu hrvatskog jezika učenici su pisali akrostih – Stoti dan škole. Tijekom sata matematike riješili su 100 matematičkih zadataka i pogledali  video – kako izgleda i kako nastaje novčanica od 100 eura. Na drugom satu hrvatskog jezika  pisali su sastavak na temu – Kad budem imao/la 100 godina. Napravili su i zanimljiv  bedž – Preživjeli prvih 100 dana.

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Projekti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.