Održane radionice u sklopu projekta Pas u školi

U našoj školi ove je jeseni započeo projekt “Pas u školi” u kojem sudjeluju učenici prvih i drugih razreda. U razdoblju od 26. listopada do 17. studenoga održane su dvije vrlo poučne, zanimljive i zabavne  radionice – radionica Nahrani psa za učenike 1. razreda i radionica Čitam psu za učenike 2. razreda. 📚 🐕 🐾 ❤️

U srijedu 16. studenoga 1. razred sudjelovao je u radionici „Nahrani psa“. Učenici su trebali brzo i spretno proći postavljeni poligon, doći do psa i nahraniti ga. Svi su uspješno prolazili sve prepreke i ostvarili postavljeni cilj uz puno smijeha, zabave i veselja.

Radionicu je vodila Iva Dorčić Ljutić iz Centra za aktivnosti i terapiju uz pomoć životinja „Moj prijatelj“ iz Njivica. Uz Ivu je ovu radionicu vodila i iskusna Nera – terapijski pas.

Radionica se nastavila i sutradan kada je terapijski pas posjetio druge razrede.

Učenici 2.a i 2.b razreda radosno su dočekali gosta kojeg su s velikim nestrpljenjem očekivali. Radionica u 2. razredima „Čitam psu“ protekla je vrlo uspješno. Učenici su čitali razne priče, pjesme, igrokaze i tekstove bez straha, u savršenom društvu Nere koja ih je pozorno i tiho slušala s velikom pažnjom. Nakon radionice učenici su zaključili da im je bilo jako zabavno, zanimljivo i opuštajuće.

Pas ne može čitati, ali je izvrstan slušatelj koji razumije boju glasa, ton i emociju. Osim toga je veliki prijatelj kojemu dijete vjeruje i osjeća se sigurno.

Veselimo se ponovnom susretu s našom sada već dobrom prijateljicom Nerom. ❤️

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Projekti, Vijesti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.