Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnji moto glasi “Misli na sebe – čitaj!” te je usmjeren prema mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.

U školskoj knjižnici smo odlučili slaviti tradicionalnu i najveću manifestaciju u Hrvatskoj posvećenu knjizi izložbom pod nazivom „Hrvatski pisci za djecu“.

Četvrti razredi naše škole su izabrali jednog od ponuđenih književnika ili jednu književnicu te su na temelju listanja, čitanja i pretraživanja književnog djela koje posjedujemo u fondu školske knjižnice izradili životopis i popis najvažnijih djela izabranog autora.

U životopisima su istaknuli važnost spisatelja i spisateljica, a crtežima su prikazali događaj iz djela, ilustraciju na koricama i/ili autora.

Nakon što su zadatak priveli kraju pročitali su što su napisali i na taj način malo bolje upoznali hrvatske pisce za djecu i njihova književna djela!

Radove možete pogledati na fotografijama u nastavku ili uživo u školskoj knjižnici. 😊

Školska knjižničarka Anika Žegarac

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Knjižnica, Kreativac, Projekti, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.