Da bi znao kamo ideš, moraš znati odakle dolaziš

Vođeni ovim geslom, u travnju i prvoj polovici svibnja, naši su drugašići učili o svom zavičaju pa su imali i nekoliko zanimljivih sati izvan učionice na kojima su ponovili gradivo naučeno u školskim klupama, ali su saznali i mnogo toga novoga.

Prva stanica je bio Bogovski toš u Bogovićima gdje nas je ljubazna teta Biserka dočekala, pokazala nam što sve njihova obitelj čuva u svojoj zbirci i ispričala nam mnoge zanimljive priče o tome kako su živjeli naši preci. Sljedećeg tjedna posjetili smo Kuću dubašljanske baštine u kojoj smo vidjeli kako je jedna dubašljanska obitelj nekada živjela i kojim se predmetima koristila. Tamo nas je dočekao i direktor TZO Malinska-Dubašnica Daniel Manzoni s kojim smo malo popričali i o njegovom poslu i o tome koliko je turizam danas važan za Dubašnicu. Na kraju smo prošetali do centra Malinske gdje smo pričali o tome kako je Malinska nastala, razgledali gdje se nalaze neke danas važne ustanove u našem mjestu i sudjelovali u eko radionici o zbrinjavanju otpada, koju su za nas organizirali tvrtka Ponikve i TZO Malinska-Dubašnica. Na ovaj smo način spojili prošlost, sadašnjost, ali i budućnost jer brigom o okolišu sačuvat ćemo naš zavičaj i za buduće generacije.

Mihaela Košić

FOTOGALERIJA:

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.