Četvrtaši u posjetu zagrebačkom Zoološkom vrtu i Grafičkom zavodu Hrvatske

Ni oblačno vrijeme, u ponedjeljak 8. studenoga, nije pokvarilo vedru atmosferu koja je vladala na izletu četvrtaša u Zagreb. Tamo su posjetili Zoološki vrt i uživali u zanimljivostima i bogatstvu životinjskih vrsta, njihovih nastamba i načinu života.

Sudjelovali su u zanimljivoj i edukativnoj radionici TRAG u kojoj su ponovili svoje znanje o stranim vrstama životinja i zaštiti prirode.

Nakon zasluženog ručka i kupnje suvenira, krenuli su u posjet Grafičkom zavodu Hrvatske. To je tiskara osnovana 1874. godine te se svojom kvalitetom, modernizacijom i praćenjem trendova održala do dan danas. Učenici 4.a razreda u svojoj se nastavi koriste udžbenicima Školske knjige pa su na licu mjesta mogli vidjeti kako njihovi udžbenici i nastaju. Vidjeli su pogone, tiskarske strojeve te pogledali kako na računalu izgleda digitalna priprema novog broja časopisa Smib.

Svi su učenici na kraju posjeta dobili prigodan dar te im na tome, kao i na svemu što su u Zavodu  učinili za nas, iskreno zahvaljujemo.

Na kraju našega izleta otišli smo do jezera Bundek gdje su učenici, na velikom, adrenalinskom igralištu, uživali u igri i slobodnom vremenu. Tamo su pokazala svoju spretnost i vještinu penjanja, održavanja ravnoteže, snage,… a kući su se vratili zadovoljni i prepuni dojmova.

Ivana Mišković

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.