Šestaši na dvodnevnom izletu u Dalmaciji

Sredinom svibnja, učenici šestih razreda sa svojim razrednicama Martinom Bambić i Marijom Iličić bili su u Dalmaciji. Dvodnevna avantura bila je ispunjena druženjem, razigranim trenucima i uživanjem u čarobnoj ljepoti flore i faune Vranskog jezera i Nacionalnog parka Krka. 💚

Svi su se vratili kućama sretni i prepuni dojmova, a Leona i Maja svoje su priče o ovom lijepom putovanju podijelile s nama.

Dana 15. svibnja 2019. krenuli smo  Dalmaciju na dugo očekivani izlet. Iako je padala kiša, nije nam uspjela pokvariti raspoloženje. Svi smo bili nestrpljivi.

U busu je bilo veselo: slušali smo glazbu, pričali i zabavljali se. Na putu do našeg hotela u Vodicama stali smo u Kuterevu, u utočištu za medvjede koji su izgubili majke. Vidjeli smo četiri odrasla i tri mlada medvjeda. Vodič nam je ispričao o tim lijepim, ali opasnim životinjama. Zatim smo krenuli dalje busom do Vranskog jezera. Prošetali smo dvjema poučnim stazama. Na prvoj smo promatrali ptice i saznali mnogo o njima, a na drugoj smo vidjeli cijelo jezero s vidikovca. Jezero je jako veliko i lijepo. Svidjelo mi se promatrati ptice dalekozorom, a najviše labudove. Umorni smo krenuli busom u hotel Imperial u Vodicama. Vjerujem da je svima to bio najbolji dio izleta. Čim smo stigli, smjestili smo se u sobe i išli na večeru, koja je bila jako fina. Do 23 sata smo se smjeli družiti po sobama, a nakon toga smo išli svatko u svoju sobu spavati. Ujutro smo bili pospani, ali smo se nakon doručka razbudili i krenuli u NP Krka. Saznali smo da je ondje izgrađena prva hidroelektrana, vidjeli smo mnogo mlinica i slapova, ali najbitnije od svega, čuli smo samo šum slapova, kreket žaba i cvrkut ptica. Raj za sva osjetila. Brodićem smo došli do otočića Visovca na kojemu žive samo franjevci. Posjetili smo muzej i crkvu i saznali ponešto o povijesti otoka i o tome kako su franjevci došli na njega. Na povratku smo s vidikovca vidjeli Skradinski buk, najpoznatiji slap od svih. Ručali smo u Skradinu, a kad smo pojeli, išli smo u Sokolarski centar. Vodič nas je zanimljiv i zabavan način upoznao sa svijetom sova i sokola. Neki sretnici su ih mogli držati na ruci i hraniti. Nažalost, morao je doći kraj našemu putovanju. Krenuli smo doma oko 17:30. Očekivalo se da će svi biti umorni i spavati, ali nismo imali taj slučaj. Vozač Perica je pokrenuo zabavu u busu: karaoke. Svi smo pjevali i dobro se zabavljali.

U Malinsku smo se vratili oko 21:45 sretni i puni doživljaja. Mislim da nema tog učenika koji ne bi ponovio ovaj izlet. Ja sam za! 😊

Leona Karabaić

Najbolje mi je bilo u Sokolarskom centru. Mazili smo umiljatu sovu i držali sokola. Čak sam i ja držala sokola, osjećaj je bio fantastičan! Donirali smo novac za ptice.

Na putu kući slušali smo pjesme, pjevali karaoke, igrali raznih igara… Nadam se da će nas učiteljice voditi na još izleta jer ovaj je bio najbolji do sada!

Maja Ivković

Hvala svim učenicima koji su poslali fotke s izleta! Uživajte u fotogaleriji! 😊

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.