I u našoj školi Vukovar svijetli

I ove smo jeseni obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i odali počast svim herojima koji su svoje živote položili iz ljubavi prema svojem gradu, ljudima i domovini. ❤️

Pogled na veliki školski pano u holu, čii je središnji dio uredila učiteljica Anita Čemeljić-Karabaić sa svojim učenicima, oživio je sjećanja na najstrašniji zločin u novijoj hrvatskoj povijesti, na patnju, bol i užase neshvatljive ljudskom srcu i umu. No, nježne male bijele golubice, koje kao da su čudesno izvirile iz tame, svojim su krilima u nama osvjetlile vrednote mira, ljubavi, slobode i vječnu nadu koja u nama budi vjeru u ljudsku dobrotu.

Učenici 5.b razreda čitali su priče Siniše Glavaševića, prvašići su izradili lampaše za veliki školski pano, učenici 3.a razreda svoje su misli upućene Gradu heroju izrazili u poeziji, a učenici 3.b razreda napravili su na razrednom panou izložbu na temu vukovarskog vodotornja – simbola stradanja Vukovara čije rane i danas podsjećaju na stradanja i žrtvu našeg Vukovara.

U koloni sjećanja, svi učenici naše škole zajedno saa svojim razrednicima i učiteljima uputili su se prema dubašljanskom groblju. S puno poštovanja i ljubavi zapalili smo lampaše ispod središnjeg križa i pomolili se; za Vukovar, za sve stradale u Domovinskom ratu, za naše dubašljanske branitelje. ❤️

Svjetlost lampaša podsjetila nas je na žrtvu onih koji su vjerovali u ljubav, koji su u paklu boli, ponora i blata vjerovali u slobodu i istinu, toliko snažno da su žrtvovali svoj život.

Veće ljubavi nitko nema od ove:
da tko život svoj položi za prijatelje. (Iv 15, 9-17)

U uređivanju glavnog školskog panoa sudjelovale su još i učiteljice  Mihaela Košić, Ivona Dundović-Ljutić i Ivana Mišković s radovima svojih vrijednih učenika.

Ispred panoa postavljena je vrlo znakovita umjetnička instalacija – vukovarski vodotoranj, svijetlost lampaša koja obasjava ranjeni grad te tenkovi i fićo od glinamola koje je izradila učiteljica Anita Čemeljić-Karabaić. ❤️

Na dan kada se prisjećamo ove tužne obljetnice, na nama je da prigrlimo istu tu svjetlost, da prigrlimo spoznaju da su istina, sloboda i ljubav vječna težnja čovjekova srca. Priglimo Vukovar, njegova nadanja, njegov ponos, žrtvu, ljubav, snagu i hrabrost njegovih ljudi  koji su branili svoj grad i svoje prijatelje. Budimo na ponos Vukovaru.

Vukovare, hvala ti Grade! ❤️

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Kalendar, Kreativac, Projekti, Video kutak, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.