I u našoj školi Vukovar svijetli ❤️

U utorak 17. studenoga obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i odali počast svim herojima koji su svoje živote položili iz ljubavi prema svojem gradu, ljudima i domovini. ❤️

Na velikom školskom panou u holu, koji je uredila vjeroučiteljica Elizabeta Crvić sa učenicima 5.a razreda, fotografije ranjenog Vukovara oživjele su sjećanja na najstrašniji zločin u novijoj hrvatskoj povijesti, na patnju, bol i užase neshvatljive ljudskom srcu i umu. No, nježne male bijele golubice na ilustracijama učenika 2.a razreda, koje kao da su čudesno izvirile iz tame i svojim krilima obgrlile ranjeni vukovarski vodotoranj, u nama su osvjetlile vrednote mira, ljubavi, slobode i vječnu nadu koja u nama budi vjeru u ljudsku dobrotu.

U koloni sjećanja, krenuli smo prema dubašljanskom groblju. Ove godine nismo mogli ići svi zajedno, ali iako je svaki razred zasebno koračao do groblja, ono što nas je povezivalo bila je misao koja nas je vodila do središnjeg križa. S puno poštovanja i ljubavi zapalili smo lampaše ispod središnjeg križa, za Vukovar, za sve stradale u Domovinskom ratu, za naše dubašljanske branitelje.

Svjetlost lampaša podsjetila nas je na žrtvu onih koji su vjerovali u ljubav, koji su u paklu boli, ponora i blata vjerovali u slobodu i istinu, toliko snažno da su njih žrtvovali svoj život.

Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za prijatelje. (Iv 15, 9-17)

Na dan kada se prisjećamo ove tužne obljetnice, na nama je da prigrlimo istu tu svjetlost, da prigrlimo spoznaju da su istina, sloboda i ljubav vječna težnja čovjekova srca. Priglimo Vukovar, njegova nadanja, njegov ponos, žrtvu, ljubav, snagu i hrabrost njegovih ljudi  koji su branili svoj grad i svoje prijatelje. Budimo na ponos Vukovaru.

Vukovare, hvala ti Grade! ❤️

A. Žužić

FOTOGALERIJA:

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Kalendar, Projekti, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.