Upoznavanje s jedrenjem

U subotu 15. rujna 2018., u Malinskoj je bila dječja regata, a na rivi je održana radionica za učenike naše škole. Radionicu su vodili Zoran Sekovanić, učitelj tjelesne i zdravstvene kulture i Mihaela Košić, učiteljica razredne nastave, u suradnji s Jedriličarskim klubom Malinska i TZ Malinska. Sudjelovalo je 14 učenika.

Cilj radionice je bio razvijanje interesa za jedrenje. Učenici su najprije učili izrađivati papirnate brodove u origami tehnici i vezivati brodske čvorove, a zatim su se upoznali s dijelovima jedrilice. Uslijedio je kviz u kojem su morali pokazati naučeno i zaslužena marenda. Nakon okrijepe ukrcali su se na turističku podmornicu kojom su zaplovili morem ispred Malinske i razgledali podmorje. S mora su imali i prekrasan pogled na regatu.

Bili su uspješni u svim aktivnostima na radionici i zadovoljni doživljenim pa su tako Mia Žužić i Sara Cvrtila iz 5.a rekle da im se sve svidjelo, a njihova kolegica iz razreda Lorena Kosić rekla je da joj se svidio kviz i vožnja podmornicom jer je bilo puno riba i ostalih morskih životinja. Učenica 3.a razreda Jelena Turčić, Nina Latinović i Ruža Suhalj rekle su da im se također najviše svidjela vožnja podmornicom.

Mihaela Košić

FOTOGALERIJA:

foto: Mihaela Košić

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.