Tom Gates, dječak koji je osvojio svijet

Praznici još traju, zapuhala je bura, zima je spustila temperature ispod nule… pravo vrijeme za dobru knjigu! 🙂

Predstavljamo Toma Gatesa, dječaka koji će vas genijalnim humorom nasmijati do suza i oduševiti svojim zgodama i nezgodama.

Tom Gates je nestašni dječak koji u svoj dnevnik bilježi sve zgode i nezgode koje mu se svakodnevno događaju kod kuće i u školi. Osim što sve zapisuje, Tom redovito sve događaje prikazuje i super duhovitim crtežima koji i nisu baš tako zabavni njegovim profesorima.

Tom Gates naslovnicaSvi koji su ih pročitali, opisuju knjige o Tomu Gatesu kao vesele, zabavne i super smješne! Tomov dnevnik je prepun genijalnih avantura i zabavnih situacija, ali i zanimljivih likova poput njegovog razrednika profesora Fullermana (čovjeka mrkog pogleda, nadljudskog sluha i neprekinutog pogleda) koji Toma stalno drži na oku. Tu je i ljutita sestra Delia kojoj je Tom posvetio svoj prvi glazbeni hit Delia je munjena, punosebični susjed iz klupe Marcus, Tomov najbolji prijatelj Derek koji živi preko puta i s kojim ima bend Psi zombiji (Tom obožava glazbu), tata koji ga često sramoti svojom smješnom odjećom i pričama i ostali članovi njegove obitelji koje Tom tako super zabavno opisuje.

Spisateljica i ilustratorica ovog megapopularnog serijala je Liz Pichon. Studirala je grafički dizajn i radila kao art direktor u glazbenoj industriji. Iako je knjige o Tomu Gatesu napisala prvenstveno za teen uzrast, Tom Gates je postao jednako popularan među djecom, mladima i odraslima 🙂

Do sada je Liz objavila 8 knjiga o Tomu Gatesu, od predviđenih 10. U Hrvatskoj su objavljene prve četiri knjige: Sve je super (više-manje), Moj savršeni svijet, Odlični izgovori (i druge dobre fore) i Genijalne ideje (uglavnom).

Knjige o Tomu Gatesu osvojile su brojne nagrade: prestižna nagrada Roald Dahl, nagrada za najsmješniju dječju knjigu, nagrada Waterstone’s za dječju knjigu godine i Red House Award za najbolju knjigu za mlade čitatelje.

Eto, svakako potražite knjige i uživajte u čitanju! 🙂

Tu je i službena stranica: Tom Gates World

Dominik Mešić, 6. a

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Knjižnica, Zanimljivosti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.