Četvrtaši u Zagrebu, Hrvatskom zagorju i Međimurju

Priču o još jednom lijepom i zanimljivom putovanju, dvodnevnom školskom izletu učenika naših četvrtih razreda koji su posjetili Zagreb, Hrvatsko zagorje i Međimurje, donose nam učenice Edita Begaj i Mia Lukić iz 4. a.

Dana 24. svibnja 2016. u 7.30 učenici 4.a i 4.b razreda, u pratnji svojih učiteljica, krenuli su autobusom prema Zagrebu. Oko 2 sata vozili smo se do naše prve stanice, tvornice Kraš. Tamo smo naučili kako se radi čokolada. Nakon toga, odmorili smo se i pomarendali na Zrinjevcu i krenuli u Arheološki muzej gdje smo pogledali Egipatsku zbirku i imali radionicu na kojoj smo učili hijeroglife. Zatim smo prošetali po centru Zagreba gdje smo vidjeli Trg bana Josipa Jelačića, zagrebačku katedralu, tržnicu Dolac, Kamenita vrata, Banske dvore i još puno toga. Kupili smo suvenire i krenuli dalje prema Krapini gdje smo razgledali Muzej evolucije i špilju Hušnjakovo. Oko 20 sati došli smo u pansion Zagi u Oroslavje, gdje smo se smjestili i nakon večere zabavljali u disku. Bili smo budni do ponoći.

Sutradan smo se probudili oko 7 sati, spakirali se i nakon doručka krenuli prma Čakovcu. Tamo smo razgledali Stari grad Zrinskih i posjetili dvorac, te Muzej Međimurja gdje smo čuli svašta o povijesti Međimurja. Nakon razgledavanja, prošetali smo centrom Čakovca i našli se s našom prijateljicom Larom koja se nakon trećeg razreda preselila u Čakovec. Zajedno smo išli u restoran na pizzu i razmijenili sve novosti, te se lijepo družili. Rastali smo se od Lare i Čakovca i krenuli natrag prema Zagrebu gdje smo posjetili Zoološki vrt. Tamo smo vidjeli puno životinja, a najbolji su nam bili majmuni koji su se dodavali lopticom. Nakon šetnje po Zoološkom vrtu, krenuli smo prema Malinskoj. Putem, u autobusu je bilo glasno i zabavno, svi su se smijali, fotografirali i raspravljali o tome kako nam je bilo. Na Štaciji su nas oko 21 sat dočekali roditelji.

Tako je završila naša mala dvodnevna ekskurzija. Hvala našim učiteljicama Mihaeli i Đani na dobroj organizaciji i našim roditeljima koji su nam priuštili ovako lijep izlet.

                                                                                    Edita Begaj i Mia Lukić, 4. a

FOTOGALERIJA:

foto: Mihaela Košić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.