Četvrtaši u Zagrebu i Hrvatskom zagorju

Priču o još jednom lijepom i zanimljivom školskom putovanju, dvodnevnom školskom izletu učenika 4. a razreda u Zagreb i Hrvatsko zagorje, donose nam učenice Laura Božić i Karolina Kraljić.

Dana 14. i 15. svibnja naš je razred, zajedno sa četvrtim razredima Područnih škola Baške i Vrbnika, posjetio Zagreb i Hrvatsko zagorje. Najprije smo razgledali Zagreb i neke kulturno – povijesne znamenitosti; Zagrebačku katedralu, spomenik Marije Jurić – Zagorke, Kamenita vrata, Banske dvore i druge.


Kasnije smo otišli u studio Nove TV gdje smo upoznali Miju Kovačić, voditeljicu in Magazina, Domagoja Mikića, reportera iz Provjerenog, te smo vidjeli Mislava Bagu. Svima je bilo zabavno i uzbudljivo zato što su nam pokazali puno toga; montažu, kamere, studio i druge zamiljive stvari.


Nakon doživljaja u Novoj TV, otišli smo u Školski muzej i vidjeli stvari koje su se koristile u školama u prošlosti. Vodičkinja u muzeju nam je pokazala stare udžbenike, pribor za pisanje, učionice, školske kute, … Saznali smo da se dvorana za tjelesni odgoj zvala gombaonica, a tjelesni odgoj gombanje.


Poslije posjeta Školskom muzeju, otišli smo do Maksimira razgledati Zoološki vrt. Tamo smo vidjeli razne životinje: tuljane, puno vrsta ptica, majmune, zebre, lavove, zmije, vodozemce i još mnoge druge životinje. Svima je bilo zabavno jer su nam neke životinje prilazile i nasmijavale nas.
Nakon provedenih dva sata u Maksimiru, autobusom smo otišli do pansiona. U pansionu je bio organiziran disko od 21 do 23 sata.

Sljedeći dan nakon doručka krenuli smo u Donju Stubicu. Tamo smo se slikali ispod kipa Matije Gubca, vođe seljačke bune. Pješke smo otišli do dvorca Oršića koji se nalazi u blizini. Tamo smo razgledali Muzej seljačke bune i vidjeli oruđe koje su koristili seljaci u pobuni.

Nakon muzeja, otišli smo u Mariju Bistricu gdje smo se pomolili, te kupili suvenire. Tamo smo ručali i nakon ručka krenuli u Krapinu, u posjet Muzeju krapinskog neandertalca. U muzeju smo slušali predavanje vodiča koji nam je govorio o ljudima u prošlosti i njihovom načinu života. U 17.30 krenuli smo iz Krapine prema Štaciji u Malinskoj. 🙂

Laura Božić i Karolina Kraljić, 4. a

FOTOGALERIJA:

foto: Anita Čemeljić Karabaić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.