Božićna priredba i predstavljanje Kalendara

Na kraju prvog obrazovnog razdoblja, uoči Božića, Škola “Dubašnica” organizirala je još jednu krasnu priredbu, koja svake godine objedinjuje višestruke osjećaje i ciljeve. Među najvećima je poticanje kreativnosti i zajedništva u ozračju Božića i Nove godine.

Učenici su svojim nastupima predstavili sebe i ustanovu kojoj pripadaju, našu Školu. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su svi, od prvašića do osmaša. Prekrasno uređena dvorana te je večeri zasjala čarolijom Božića i toplom atmosferom nadolazećih blagdana.

Svoje planove i snove izrekli su pjesmama, plesom, modnom revijom, klasičnom glazbom, baletom i modernim plesom. Ističemo naša dva zbora, mali zbor koji vodi u učiteljica Karmen i veliki zbor kojim je ravnao učitelj Davor. Njihove su nas pjesme razdragale i sve pretvorile u jedan ritam.

Cijeli je program vodio dvojac – Dora Šabalja i Emanuel Kraljić iz 7. b. Zahvalni smo za krasan nastup naše Leonarde Lisjak koja je otpjevala predivnu pjesmu Bijeli Božić.

U drugom je dijelu programa bio predstavljen Kalendar tvrtke BPP Mikić za 2015. godinu, “opremljen” likovnim i literarnim radovima naših učenika. Uz mlade autore, predstavio ga je učitelj likovne kulture Predrag Znaor. Ovogodišnja je zadana tema bila –S T R O J–. Stroj za učenje, stroj za omekšavanje roditelja i sl. U literarnim je radovima naznačeno i ono dvosmisleno ispod očitog, uvijek s otkrivenim osmjehom.

Mia Žužić, učenica prvog razreda predala je predstavniku donatora, Nikoli Turčiću lijep buket, a on se zahvalio i naglasio da im je suradnja sa Školom na ovom projektu veliko zadovoljstvo.

Milena Žic

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Svečanosti, Vijesti i označen s , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.