Edukacija za prvašiće – ”Sigurno i vješto u prometu”

O sigurnosti naših najmlađih školaraca brine prometna policija i HAK zato su i ove godine  posjetili našu školu i održali edukaciju  pod nazivom ”Sigurno i vješto u prometu”. Na edukaciji je sudjelovalo 39  djece s učiteljicama, a proveo ju je policijski službenik krčke policije.


Kao i proteklih 12 godina, edukacija prilagođena ranoškolskom  uzrastu djece, provedena je u suradnji s predstavnikom Hrvatskog autokluba Krk.

Učenici  su se putem prezentacije, odnosno ilustriranim prikazom upoznali s raznim opasnostima u prometu te kako sigurno doći od kuće do škole. Nakon prezentacije, na  školskom igralištu uz simulaciju ceste i pješačkog prijelaza djeca će se upoznati  s praktičnim djelom edukacije. Taj ćemo zadatak ostaviti za ljepše vrijeme.

Bila je to još jedna prilika da se djeci približi odgovorno i zahtjevno policijsko zanimanje i stvori novo prijateljstvo između djece i policije, a stečeno iskustvo o nekim od prometnih pravila i pojmova djeci će zasigurno biti od pomoći u snalaženju u prometu i sigurnijem kretanju na putu od kuće do škole.

Ivona Dundović-Ljutić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.