Obavijest za osmaše – potpisivanje prijavnica

Dragi osmaši,

stigli smo do pretposljednjeg koraka do upisa u srednju školu, u četvrtak 7. srpnja u 12 sati zaključava se lista prioriteta i započinje potpisivanje prijavnica.

Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih prema prioritetima. Važno je napomenuti da prijavnica nije dokument za upis, potpisivanjem prijavnice kandidati potvrđuju svoju konačnu odluku o poretku prijavljenih programa obrazovanja.

U sustavu za upise Upisi u srednje škole postoji mogućnost da svaki od učenika sam ispiše prijavnicu – klikom na karticu Moj odabir i klikom na Prijavnica (ispod liste prioriteta) otvoriti će se obazac prijavnice te je možete ispisati klikom na gumb za ispis.

PREUZIMANJE PRIJAVNICA U ŠKOLI

No, prijavnice ne trebate sami printati iz sustava, isprintane prijavnice možete preuzeti u školi, kod vaših razrednica Ksenije Pavlović i Katarine Žic Bužonja, u petak 8. srpnja od 8 do 10 sati.

Preuzetu prijavnicu potpisuje učenik i jedan od roditelja.

Potpisane prijavnice potrebno je učitati u sustav za upise i to na jedan od dva načina – u sustav ih prenosi sam učenik ili razrednik, a krajnji rok za učitavanje potpisanih prijavnica je petak 8. srpnja do 15 sati.

Ako učenik sam prenosi potpisanu prijavnicu u sustav postupak je sljedeći:

  • potpisanu prijavnicu možete skenirati (ako radite na stolnom računalu ili tabletu) te klikom na Prijavnica i gumb Učitaj prenesete prijavnicu koju ste spremili na računalo klikom na Slanje datoteke.
  • najjednostavniji način za samostalno učitavanje prijavnice je pomoću mobitela: postupkom drag and drop (povuci i ispusti) na način da se željeni dokument dovuče u otvoreni prozor i ispusti bilo gdje na ekranu.

Zatvaranjem prozora za učitavanje (slanje) prijavnice možete vidjeti trenutačni status poslane prijavnice te je pregledati. Također, u slučaju da prijavnica nije prihvaćena, ovdje će se prikazati i napomena s razlogom neprihvaćanja prijavnice te učenik ima mogućnost ponovno učitati dokument u sustav.

Ukoliko želite da vaša razrednica učita potpisanu prijavnicu u sustav, tada je važno napomenuti da u petak 8. srpnja od 8 do 10 sati obavezno u školu dođu učenik i jedan roditelj kako bi zajedno potpisali prijavnicu. Nakon potpisivanja, razrednica će učitati prijavnicu u sustav.

Za kraj, važno je naglasiti da ukoliko netko ne potpiše prijavnicu i ne učita je u sustav, neće se naći na konačnoj ljestvici poretka i neće ostvariti pravo upisa u ljetnome roku.

Konačna ljestvica poretka biti će objavljena u subotu 9. srpnja. O tome, kao i o upisnicama i ostalim informacijama o zadnjem koraku, odnosno o samom postupku upisa u srednju školu, svi detalji će biti objavljeni na našim školskim web stranicama u subotu 9. srpnja. Pratite naše objave! 😊

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Obavijesti, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.