Berba maslina

Kad se male ruke slože… može se nabrati nešto od više od pola kašete maslina 😊 otprilike za jedan školski sat. Ma nije sve u količini već u sreći i zadovoljstvu koje nije silazilo s lica naših
malih učenika koji su odgovorno i ponosno sudjelovali u berbi maslina.

Branko Jud, jedan od vrhunskih proizvođača maslinovog ulja iz Dubašnice rado se odazvao na našu zamolbu za sudjelovanje u ovogodišnjoj berbi maslina. S gospodinom Brankom surađujemo već više godina i uvijek nas kao pravi domaćin lijepo ugosti. Nakon što su mali težaci vrijedno obavili svoj posao, ubrali i sa tla pokupili masline, domaćin nas je počastio sokom, voćem i keksima. Ipak naša najveća nagrada bio je nezaboravan doživljaj vožnje u traktoru što je izazvalo osmijeh koji nije silazio s usana neobičnim težacima. Kako osmijeh ne bi nestao, po putu od Porta do škole Gordan Franolić, djelatnik Komunalnog poduzeća Dubašnica nas je odvezao do škole. Ipak ovo je bio dan branja maslina, a ne dan pješačenja. To nas čeka nekom drugom zgodom. Ovom prilikom svima zajedno zahvaljujemo na susretljivosti, strpljivosti i srdačnosti.

Ivona Dundović-Ljutić

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Događanja, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.