Proslavimo mjesec školskih knjižnica knjigom na dar!

Potaknuti brojnim upitima učenika koji žele čitati suvremena djela hrvatskih i svjetskih autora dječje književnosti i književnosti za mlade, neprestano ponavljajući uvijek iste odgovore koji se mogu svesti na jedan koji glasi Nažalost nemamo u našoj knjižnici te iščekujući financijska sredstva koja rijetko nalaze put prema školskim knjižnicama, odlučili smo pokrenuti akciju prikupljanja donacija za popunjavanje knjižnog fonda. Namjera je nabaviti suvremena lektirna djela te djela za slobodno čitanje.

U školi postoji jedna velika skupina učenika koja svakodnevno boravi u knjižnici, kada se pojavi neka novija knjiga, ona ni tren ne provede u knjižnici, već ide iz ruke u ruku. Učenici su zainteresirani za popularnu znanost, praktične vještine, njima bliske teme, likove koji žive u današnje vrijeme s problemima i interesima s kojima se mogu povezati i iz čijih životnih situacija mogu učiti.

Učenici 5. a razreda snimili su kratki promotivni video uradak kojim žele podijeliti svoja iskustva te istaknuti važnost čitanja i razvijanja čitateljskih navika.

Na taj način pozivaju sve one koji dijele isto mišljenje i imaju mogućnost pomoći da na račun škole (IBAN HR0324020061100798072) s naznakom „Za knjižnicu“ uplate iznos u skladu sa svojim željama. Ako želite sami izvršiti narudžbu i nabavu knjiga, molimo da nam se obratite u vezi konkretnih potreba i naslova djela. Ako pak niste u mogućnosti osobno doprinijeti, molimo da podijelite informacije sa svojim bližnjima, prijateljima i poznanicima.

Za svaku ćemo se donaciju zahvaliti na našoj mrežnoj i facebook stranici ističući doprinos u realizaciji naše vizije, a ako to ne želite, molimo da nam javite. Također, svaka će knjiga kupljena doprinosom donatora nositi oznaku Knjiga na dar.

Za sve informacije možete se obratiti na kontakt podatke:

simona.samanic@skole.hr
tajnistvo@os-malinska-krk.skole.hr                                                                           racunovodstvo@os-malinska-krk.skole.hr

ili broj telefona 051 859 151

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Knjižnica, Obavijesti, Video kutak, Vijesti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.