Izlet u Gorski kotar

Naši su trećaši na najljepši način završili nastavnu godinu, izletom prepunim avantura i uživanja u prirodnim ljepotama Gorskog kotara.

Ovaj lijepi izlet opisale su na zanimljiv način dvije učenice – Paola Ivana Medved u stihovima, a Mihaela Turk u obliku priče 😊

.

U Gorski kotar smo išli
i mlin u Delnicama cijeli obišli.
Tamo smo vidjeli kako se radi brašno,
bilo je tamo jako prašno.
I na Risnjak smo išli,
do poligona bez straha prišli.
Čak smo se i šetali
i nismo zanovijetali.
Strah od šumskih životinja prisutan je bio,
ovladati nama je htio.
Ali bez obzira na to,
sve je završilo prekrasno.
Da je meni vratiti se samo,
bila bih najsretnija tamo.

Paola Ivana Medved, 3. b

Najprije smo posjetili Popovićev mlin u Delnicama. Popovićev mlin je najstariji električni mlin u Delnicama. Mlin pokreće struja, a ima i tri dizala. Dizala su izgrađena zato da mlinar ne hoda po strmim stubama s teškim vrećama kukuruza, ječma ili pšenice. Pokraj skladišta su dva valjka i kamena koji melju zrnje iz kojeg nastaje brašno. Brašno se sprema u ormariće i suši.

Poslije smo išli na Risnjak. Najprije smo bili u adrenalinskom parku. Bili smo osigurani pojasevima te privezani na sajlu koja prolazi kroz cijeli park. Najbolji dio je deblo privezano za žicu. Izgleda poput ljuljačke koja se može kretati po žici i vodi od jednog do drugog stabla.

Poslije smo se šetali poučnom stazom Leskom dugom četiri kilometra. Staza Leska je bila vrlo poučna i zanimljiva zbog raznih ljepota prirode. Hodajući stazom naučili smo da u nacionalnom parku Risnjak žive tri zvjeri (medvjed, vuk i ris).

U 2 sata smo išli na ručak, a poslije smo kupili suvenire. U Malinsku smo se vratili u 16:10 sati.

Ovaj izlet bio je najbolji u mom životu. Jedva čekam da tako nešto ponovimo.

Mihaela Turk, 3.b

FOTOGALERIJA:

foto: Anita Čemeljić-Karabaić i Iva Spiciarich

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Izleti, Vijesti, Zanimljivosti i označen s , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.