Završna priredba učenika četvrtih razreda

Vrijeme brzo prolazi. Tako su i ove četiri godine protekle za tren. Kao da je jučer bilo. Tako mali, a sad već tako veliki. Slovo po slovo, broj po broj došli smo i do kraja četvrtog razreda. Napravili prvi najveći i najteži, rekla bih i najznačajniji korak u našem malom velikom životu.

Kroz smijeh, ponekad i suze, savladavali smo spremno sve što se od nas očekivalo. Naučili smo vjerovati u sebe i to nam je pomoglo u svladavanju mnogobrojnih prepreka. Naš rad okrunili smo priredbom za koju smo se zdušno pripremali, učili i svakodnevno u školi vježbali. Bila je to lepeza naših najboljih i najdražih radova koje smo tijekom četvrtog razreda ostvarili. Najdraža učiteljičina pjesma Maestral, najdraža učenička pjesma Falile se Dubašljanke (obrada pjesme Falile se Kaštelanke), uslijedila je Cesarica u našoj izvedbi, na naš način, zatim recital Mama song s kojim je Mia predstavlja Školu na ovogodišnjem natjecanju Lidrano, te pjesma Za mamu. Priredbu smo posebno obogatili izvedbom dva igrokaza na čakavskom narječju Dubašljanski težak i Trešete. I u ovoj priredbi došla je do izražaja naša maštovitost i kreativnost pa smo svaku točku izveli na svoj originalan način što je ujedno i krajnji cilj kojeg mi učitelji postavljamo u školi. Poznato i znano prikaži drukčije – to je znanje, a ne čista reprodukcija.

Na kraju programa Lucija se zahvalila razrednici pjesmom Našoj učiteljici u kojoj je iskazana vrijednost i umijeće učiteljskog posla. Najljepše je kada netko prepozna vaš trud i rad, a to je u nekoliko rečenica izrekla mama Daniela: “Hvala na upornosti, brizi, trudu i uloženom vremenu prema našoj djeci i za njih, a ponajviše želji i volji da ih usmjerite na pravi put. Važna je i matematika i hrvatski, ali još je važnije da uz svih nas odrastu u dobre i vrijedne ljude.

Svako dijete obogaćuje svijet svojim potencijalima, talentima i snovima, zato draga djeco hvala vam što ste me tijekom protekle četiri godine pustili u svoje snove pa sam i ja mogla putovati s vama na najljepšem putu života, a to je djetinjstvo. Vašim roditeljima zahvaljujem na suradnji. Učeći vas, mnogo sam toga naučila od vas.

Vaša učiteljica Ivona

I učenici 4. b su, sa svojom učiteljicom Ana Marijom Šviderski-Jurinjak, zaokružili svoje četverogodišnje školsko druženje svečanom priredbom na kojoj su učenici pjevačkim, plesnim i glazbenim nastupima pokazali svoje talente i koliko su toga lijepoga naučili. I roditelji i učenici zahvalili su učiteljici Ana Mariji za sve trenutke u kojima su zajedno odrastali i učili. Puno će toga lijepoga zauvijek pamtiti i nositi u srcu; brojne izlete, priredbe, kreativne radionice,… I učiteljica Ana Marija zahvalila je roditeljima na suradnji, a svakom je učeniku poklonila svoj ručni rad, šalicu sa njihovim imenom. 

FOTOGALERIJA:

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Svečanosti, Vijesti i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.