Četvrtaši na Plitvičkim jezerima

Plitvička jezera, naš najstariji nacionalni park, je mjesto toliko čudesno i lijepo da ga zasluženo nazivaju Rajski vrt Europe. U to su se uvjerili i naši četvrtaši uživajući u ljepoti modrozelenih jezera, pjenušavih slapova i prekrasne flore koja je sva blistala u zlatnim bojama jeseni.

Dana 12. listopada učenici 4. a i 4. b bili su na izletu na Plitvičkim jezerima. Krenuli smo u 7 sati ujutro prema Senju. Svi smo se veselili izletu. Kada smo stigli u Senj, prošetali smo do kule Nehaj i razgledali utvrdu. Vidjeli smo topove, mačeve, puške i popeli se do vrha utvrde gdje smo uživali u lijepom pogledu. Nakon toga smo otišli do muzeja gdje smo vidjeli puno starih predmeta. Nakon marende, krenuli smo prema Plitvicama. U busu je bilo zabavno, pjevali smo na mikrofonu i pričali viceve.

Kada smo stigli na Plitvička jezera, najprije smo otišli na ručak u restoran. Onda smo krenuli u razgledavanje jezera. Vozili smo se na brodu po jezeru Kozjak. Napravili smo jedan krug i vidjeli jezero Burget, Gradinsko jezero, Galovac, Vir, Malo jezero, Batinovac, Veliko jezero, Okrugljak, Ciginovac i Prošćansko jezero. Kozjak je dobilo ime po potopljenim kozama. Nakon toga smo brodom išli bliže prema Velikom slapu. Nastavli smo pješice do Velikog slapa. Vidjeli smo Milanovac, Gavanovac i Kaluđerovac. Veliki slap je predivan! Odšetali smo prema vrhu, a onda se umorni vratili. Najviše mi se dopao Veliki slap.

Vratili smo se doma u devet sati na večer. Izlet je bio super!!! 😊

Luka Biggs Kovačić

FOTOGALERIJA:

foto: Ana Marija Šviderski – Jurinjak i Ivona Dundović – Ljutić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Izleti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.