Naši dečki uspješno položili seminar Spasilac junior

Naši učenici Noa Miš – Mešić, Jakov Požega, Luka Bajčić i Matija Turčić sudjelovali su u programu spasilačkog obučavanja koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji sa Spasilačkom službom Primorsko – goranske županije te uspješno položili tečaj i stekli diplomu Spasilac junior.

Čestitamo Noi, Jakovu, Luki i Matiji na uspješnom sudjelovanju u ovom hvalevrijednom programu Crvenog križa u kojem mladi usvajaju vrijednosti kao što su solidarnost, humanost, međusobno pomaganje i poštivanje ljudskog bića te se tako mlade osobe na pozitivan način aktivno uključuju u život zajednice.

Svoje dojmove s nama je podijelio Noa Miš – Mešić koji se na seminaru, prema riječima instruktora, posebno istaknuo svojim zalaganjem i vještinama.

Kad smo prvog dana krenuli sa Štacije u 7 sati ujutro, Jakov, Luka, Matija i ja jedva smo čekali da dođemo do Baške i hotela Corinthia gdje se državao seminar. Čim smo stigli, odmah smo se uputili na bazen. Učili smo osnovne tehnike spašavanja: skokove, plivanje i spašavanje sa i bez opreme. Nakon dva sata obuke na bazenu otišli smo na ručak, a onda smo imali četiri sata predavanja. Naučili smo osnove pružanja prve pomoći: postavljanje u bočni položaj, masažu srca, umjetno disanje, … Vratili smo se doma u 19 sati.

Drugog dana učili smo kako spasioc treba postupati i što sve mora napraviti u konkretnoj situaciji spašavanja. Naš instruktor se pravio da se utapa i mi smo ga spašavali. Kao i prvog dana, nakon ručka imali smo četverosatno predavanje.

Trećeg, zadnjeg dana seminara, čekalo nas je polaganje na bazenu. Bio sam jako sretan kad je instruktor rekao kako bi  volio vidjeti mene i Jakova, kad navršimo 18 godina, na seminaru za spasioce. Poslije bazena imali smo usmeni ispit. Unatoč nervozi, svi smo to super odradili! Nakon ručka, dobili smo diplome. Zahvalili smo se instruktoru i instruktorici koja je mene i Jakova pred svima pohvalila kao najbolje polaznike ovog seminara. Matija i Luka, učenici šestog razreda, bili su isto jako dobri. Zahvalili smo se i šoferu koji nas je cijelo vrijeme ohrabrivao.

Na seminaru je bilo super i sigurno ćemo, za četiri godine, ići na seminar za spasioce.

Noa Miš – Mešić, 8. a

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Ovaj unos je objavljen u Događanja, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.