Dubašljanski četvrtaši pobjednici Eko kviza

U utorak 30. svibnja naši su četvrtaši bili u Omišlju kako bi sudjelovali na eko natjecanju, 15. susretu četvrtaša osnovnih škola sa četiri kvarnerska otoka; Lošinja, Cresa, Krka i Raba.
U eko kvizu o odvojenom skupljanju otpada naša je ekipa osvojila prvo mjesto!!! 🏆 🎉 😊

Domaćin ovogodišnjeg eko kviza bila je Osnovna škola Omišalj. Kao i svake godine,  susret je organiziralo Društvo “Naša djeca” Mali Lošinj u suradnji sa udrugom “Put” iz Labina i županijskim aktivom učitelja razredne nastave. Sponzori susreta bili su komunalno društvo “Ponikve” te nakladničke kuće Školska knjiga i Profil.

U eko kvizu sudjelovali su četvrtaši iz OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj, OŠ Frane Petrića Cres, OŠ Ivana Rabljanina Rab, OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk (ekipa iz PŠ Punat), OŠ Malinska-Dubašnica i OŠ Omišalj, njih ukupno 151.

Ukupni pobjednici oba dijela natjecanja (kviza o odvojenom skupljanju otpada i sportskih igri) bili su četvrtaši iz Osnovne škole  Frane Petrića iz Cresa i Osnovne škole  Malinska – Dubašnica koji su podijelili prvo mjesto.

Leona iz 4. a donosi nam svoje dojmove sa ovog zanimljivog događaja:

U utorak 30. svibnja učenici četvrtih razreda OŠ Malinska – Dubašnica posjetili su Omišalj, u pratnji učiteljice Karmen Depikolozvane, pedagoginje Ivane Bonifačić i naše ravnateljice Nedeljke Turčić.

Razgledali smo Arheološki park Mirine – Fulfinum koji potječe iz 5. stoljeća. Zatim nas je mini bus odvezao do stanice u Omišlju pa smo prošetali gradom. Posjetili smo i dva vidikovca. Vodičkinja nam je otkrila jako puno zanimljivosti o Omišlju. Nakon poučne šetnje krenuli smo prema zgradi Osnovne škole Omišalj. Tamo se održavao eko kviz o odvojenom skupljanju otpada. Naša ekipa četvrtaša natjecala se protiv ekipa iz Omišlja, Punta, Cresa, Raba i Malog Lošinja. U znanju smo dijelili prvo mjesto sa Cresom. U drugom dijelu natjecanja, sportskim igrama, osvojili smo drugo mjesto koje smo opet dijelili sa Cresom. Kad su se zbrojili svi bodovi opet smo bili izjednačeni sa četvrtašima iz Cresa 🙂 tako da smo s njima dijelili titulu pobjednika ovogodišnjeg susreta.

Svaki učenik je dobio bijelu kapu i bojice. Našoj školi uručene su diplome i zahvalnica. Druge godine će naša škola biti domaćin susreta.

Cijelog je dana vladalo vedro i veselo ozračje. 🙂

Leona, 4. a

FOTOGALERIJA:

foto: Ivana Bonifačić

Print Friendly, PDF & Email
Podijeli članak!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ovaj unos je objavljen u Čuvari prirode, Događanja, Projekti, Terenska nastava, Vijesti i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.